LOPARE: MAJEVIČKI SIR NA TRPEZI MANASTIRA HILANDAR (foto)

Datum:

Share post:

Domaći sir koji proizvodi porodica Mitrović iz sela Labucke je stigao čak i do Svete Gore, našavši se na trpezi manastira Hilandar.

Zdenka i Miloš Mitrović se već duži niz godina bave proizvodnjom domaćeg sira, a kako su nam izjavili, porodici Mitrović je velika čast što je njihov sir stigao čak i do manastira Hilandara.

„Zaista mi je čast što su naši sirevi stigli do našeg velikog patrijarha, i naravno na Svetu Goru, manastir Hilandar“, istakla je Zdenka Mitrović.

Majevički sir koji pravi porodica Mitrović je visokog kvaliteta jer se pravi od mlijeka njihovih krava čija je ishrana bazirana na ispaši i domaćem sijenu.

Zdenka Mitrović prosječno proizvede oko 250 kg polumasnog i dimljenog sira na mjesečnom nivou.

Kako nam Zdenka dodaje, u pravljenju sira pomažu joj i ostali članovi porodice. „U proizvodnju sira svi smo uključeni, svi članovi porodice mi pomažu“, dodala je Mitrovićeva.

Zdenka Mitrović je jedna od nekoliko žena iz Lopara koja je dobila donatorska sredstva za razvoj domaće radinosti.

Uz međunarodne donatore, biznis projekte u Loparama pomaže i lokalna zajednica, kao i Vlada RS kroz različite programe namijenjene nerazvijenim opštinama.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Zatvoreni 22. „Dani komedije“ – Najbolji banjalučki „Hrkači“

Pozorišni festival “Dani komedije”, 22. po redu, otvoren je 27. marta u Bijeljini predstavom “Hrkači” Narodnog pozorišta Republike...

SRETEN VUČKOVIĆ: Na području Semberije planirano je da ove godine bude zasijano oko 32.500 hektara zemlje (video)

Sreten Vučković, načelnik Odjeljenja za poljoprivredu po ovlaštenju Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, za portal Dešavanja u Bijeljini govorio...

Francuska arhitektura u Bijeljini

Sinoć je u Galeriji Centra za kulturu „Semberija“ otvorena izložba posvećena francuskoj arhitekturi, kao završni događaj prvih Dana...

Sedma „Primavera“ u Bijeljini (foto)

U Etno-selu „Stanišići“ u toku je sedmi međunarodni muzički festival „Primavera“. Organizator je Udruženje građana ”Muzički umjetnici Semberije”. Manifestacija...