Lovački savez Republike Sprske obavještava članice da je od strane resornog Ministarstva donesen  Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela za 2024. godinu, te da je isti objavljen u „Službenom glasniku Republike Srpske“, broj 18., od 23. februara 2024. godine.

Kao i prošle godine, novim pravilnikom su predviđeni podsticaji i za sektor lovstva, i to: za organizaciju lovno-turističkih manifestacija, izgradnju, adaptaciju i opremanje lovačkih objekata, nabavku materijala za izgradnju čeka, zasjeda, hranilišta, pojilišta solila i uzgajališta, zatim nabavku opreme i sredstava za proizvodnju i uzgoj divljači i izgradnju volijera, kao i za nabavku zaštitnih sredstava i projekte unosa divljači ulovište, ali i za nabavku službenog lovačog naoružanja i opreme, nabavku novih motornih vozila i nabavku hrane za divljač, a što je definsano članovima 56. i 58. navedenog pravilinika.

Rok za podnošenje zahtjeva za ostavrivanje prava na navedene podsticaje je 30. juni 2024. godine.

Savez poziva korinike lovišta da na vrijeme preduzmu aktivnosti na pripremi tražene dokumentacije.

Lovački savez Republike Srpske se ovim putem zahvaljuje resornom Ministarstvu na iskazanoj opredijeljenosti za trajne investicije u sektor lovstva u Srpskoj. 

Pravilnik možete preuzeti OVDJE.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име