Lovačko udruženje „Dubrava“ iz Zabrđa, na kraju još jedne uspješne lovne sezone, organizovalo je tradicionalno „Lovačko veče“ 24. februara 2024.godine u svečanom salonu „Torlaković“ u Ugljeviku.

Na Lovačkoj večeri okupilo se preko 300 lovaca iz deset lovačkih udruženja sa regije Semberije i Majevice, predstavnici pobratimskih udruženja lovaca iz Kidričeva ( Republika Slovenija ) i Suseka ( Republika Srbija ), kao i gosti iz Višegrada.

Lovačkoj večeri prisustvovali su predstavnici Opštine -načelnik Vasilije Perić i predsjednik Skupštine opštine Zoran Lazić, kao i predstavnici privrednog i političkog života opštine Ugljevik.

Načelnik Perić izrazio je zahvalnost organizatorima manifestacije ali i svim lovačkim udruženjima na teritoriji opštine Ugljevik za sve što čine na unapređenju lovstva i očuvanju životne sredine.

„Lovstvo je važna privredna, turistička i rekreativna aktivnost a lovci su ljubitelji prirode i svojim radom su u službi društva i države.Opština Ugljevik značajno je uključena u ovu djelatnost. Naša podrška je svakako uvijek prisutna svim našim lovačkim društvima za različite potrebe i aktivnosti počevši od onih koje su usmjerene na čuvanje i uzgoj divljači, ali i sve ostale kojima se naša lovačka udruženja bave uključujući i organizovanje lovačkih večeri na kraju lovne sezone“ – rekao je načelnik Perić i najavio dalju podršku lokalne uprave lovstvu.

Predsjednik Udruženja „Dubrave“ Milan Lazić rekao je da se lovište kojim gazduju prostire na 5.500 hektara, da je udruženje osnovano 1990. godine i broji 120 članova.

„Naše društvo aktivno je više od trideset godina i uspješno sarađuje sa društvima naše regije, društvima iz Srbije ali i Evropske Unije. Naše udruženje obuhvata pet sela-Maleševce, Tutnjevac, Gornje Zabrđe, Donje Zabrđe i Korenitu. Imamo izuzetno dobar odnos sa mještanima tog područja, uspješno sarađujemo sa svima.

Večeras smo se okupili da se družimo, obilježimo kraj jedne i početak nove lovne sezone, razmijenimo iskustva…“-rekao je Lazić.

On se zahvalio svim sponzorima koji pomažu rad udruženja, prvenstveno lokalnoj upravi, kao i svim privrednicima sa područja opštine koji su podržali organizaciju lovačke večeri.

Predsjednik lovačkog društva iz Kidričeva Tomaš Debeljak rekao je da bratimljenje sa lovcima iz „Dubrave“ potvrđuje da nema granica niti prepreka kada je riječ o prijateljstvu i strasti prema lovu.

„Drago mi je što smo ponovo u Ugljeviku, kod naših pobratima sa kojima smo prošle godine potpisali protokol o saradnji. Lovačka kultura nam je sasvim ista. Lovimo srneću divljač, fazane, lisice, kune i drugu divljač, slično kao i naši pobratimi iz Ugljevika. U našem udruženju djeluje 45 lovaca“-dodao je Debeljak.

Za prisutne je priređena i lovačka tombola sa vrijednim nagradama. Glavnu nagradu – lovačku pušku donirao je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име