LOPARE: Ugovori za nove projekte Omladinske banke

Datum:

Share post:

Opština Lopare i fondacija Mozaik su upriličili potpisivanje ugovora sa neformalnim grupama mladih koji će u ovoj godini realizovati društveno korisne projekte kroz program Omladinske banke.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić je rekao da je odobreno 9 projekata, koje sufinansiraju lokalna zajednica i fondacija Mozaik, a svoj doprinos daju i neformalne grupe mladih koji su nosioci projekata čija ukupna vrijednost iznosi preko 25.000 KM.

On je izrazio zadovoljstvo dvanaestogodišnjom saradnjom lokalne zajednice sa Omladinskom bankom i poželio njen nastavak u narednom periodu.

“Zaista je šarolika mreža od blizu stotinu projekata, koji su realizovani za proteklih dvanaest godina na području opštine Lopare”, istakao je Savić.

Koordinator Omladinske banke Lopare Željka Savić je navela da projekti dolaze iz različitih oblasti, te da su tematski povezani, a tiču se obrazovanja, kulture, umjetnosti, zdravlja i ekologije.

Stefan Elezović, profesor u Srednjoškolskom centru “Vuk Karadžić” u Loparama je kazao da će njegova ekipa iz navedene ustanove realizovati projekat, čija je vrijednost 2 500 KM, kojim će obezbjediti televizore za učionice i kabinete kako bi se olakšalo izvođenje i poboljšao kvalitet nastave.

Direktor programa Omladinske banke Fondacije Mozaik Željko Pauković je izrazio zadovoljstvo što su potpisani ugovori sa 9 neformalnih grupa čije projekte je odobrila Omladinska banka Lopare.

“Počeli smo trinaestu godinu saradnje fondacije Mozaik i opštine Lopare na razvoju aktivizma i preduzetništva mladih ljudi”, istakao je Pauković.

On je rekao da će saradnja, za koju su sredstva obezbjeđena, biti nastavljena do 2026. godine i ključnu ulogu će imati mladi ljudi iz odbora koji odobravaju projekte i mikrobiznise, a oni će biti inspiracija za nove generacije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Upis na fakultet ili srednju školu, jedna od najvažniji odluka u životu: Prema istraživanju, ovo su najtraženija zanimanja u BiH

Federalni zavod za zapošljavanje želi podsjetiti na rezultate istraživanja tržišta rada 2023/2024, koje je realizovano tokom septembra i...

Proteklog vikenda održan fudbalski turnir za mlađe kategorije „Trofej SK Bambi Tuzla 2024.“ (foto)

Tuzla je za vikend bila domaćin međunarodnog fudbalskog turnira za mlađe kategorije "Trofej SK Bambi Tuzla 2024." Sport-klub "Bambi"...

Udruženje doktora porodične medicine regije Bijeljina, Ugljevik i Lopare organizuje javno humanitarno predavanje o značaju prevencije, ranog otkrivanja i lečenja malignih tumora kože i...

Udruženje doktora porodične medicine regije Bijeljina, Ugljevik i Lopare u saradnji sa Udruženjem dermatologa Republike Srpske učestvuje u...

MINISTAR ŠULIĆ: Očekuje se rekordna ljetna turistička sezona

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić izjavio je Srni da će ljetna turistička sezona u Srpskoj...