Na stazi u Tobutu kod Lopara održana je 11. brdska auto-trka i Drugi auto-slalom u okviru Otvorenog prvenstva Republike Srpske i Otvorenog prvenstva Srbije za nagradu opštine Lopare.

U generalnom plasmanu prvo mjesto osvojio je Miloš Spasojević iz Auto-sportskog udruženja „Pobednik“ iz Beograda.

Brdska trka na stazi u Tobutu je vožena u četiri kategorije, a ekipni pobjednik je Auto-moto karting klub „Optima-motorsport“ Bijeljina.

Posebna atrakcija za publiku je bila drift vožnja petnaestogodišnjeg Vuka Vukovića iz Bijeljine.

Mladen Rebrinović iz Auto-moto karting kluba „Optima-motorsport“ Bijeljina, koji je organizator događaja, rekao je novinarima da je na trci učestvovalo više od 70 vozača u obje konkurencije.

On je naveo da je pokrovitelj trke i ove godine bila opština Lopare, uz pomoć Auto-moto saveza Republike Srpske i ostalih sponzora.

„Zadovoljan sam samom organizacijom takmičenja i jučerašnjim i današnjim vožnjama koje su protekle u najboljem redu“, istakao je Rebrinović.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić naveo je da je brdska trka jedan od najvećih sportskih događaja za lokalnu zajednicu i širu regiju.

On je vozačima poželio da svaki od njih da maksimum i postavi svoj lični rekord na stazi u Tobutu gdje su, kako je naveo, dobri uslovi za vožnju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име