U Loparama je održan stručni skup iz oblasti upravljanja staklenim otpadom, koji je organizovalo lokalno Javno komunalno preduzeće „Čistoća“, kao jedan od primalaca donacije /Waste Side Story/.

O važnosti izdvojenog sakupljanja stakla iz komunalnog otpada i prednostima koje se time pružaju, svoja iskustva je predstavio Martin Štajner, glavni izvršni direktor austrijske firme TBU /TBU/, koja se bavi konsultanskim uslugama za inženjering životne sredine.

On je shvatio, provodeći projekat u BiH, da je ljudima, koji se svakodnevno bave pitanjima otpada, potrebno prvoklasno znanje gdje oni dobijaju ideje ili rješenja koja im trebaju da unaprijede svoje sisteme.

„Suština je u transferu opreme i najnovijih prvoklasnih znanja iz oblasti uprvljanja otpadom iz Austrije u BiH“, naveo je Štajner.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić je istakao da su se danas u Loparama čula neka nova rješenja za uprvljanje otpadom s posebnim osvrtom na staklo, gdje su prezentovana iskustva iz Austrije.

„S obzirom da staklo čini veliki dio otpada na području naše opštine veoma smo zainteresovani da radimo na primijeni navedenih iskustava“, dodao je Savić.

Učešće na današnjem seminaru u Loparama uzeli su predstavnici komunalnih preduzeća iz sjeveroistočnog dijela BiH, regionalne deponije, kao i drugi akteri u upravljanju komunalnim otpadom.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име