LOPARE: STRUČNI SKUP O UPRAVLJANJU STAKLENIM OTPADOM

Datum:

Share post:

U Loparama je održan stručni skup iz oblasti upravljanja staklenim otpadom, koji je organizovalo lokalno Javno komunalno preduzeće „Čistoća“, kao jedan od primalaca donacije /Waste Side Story/.

O važnosti izdvojenog sakupljanja stakla iz komunalnog otpada i prednostima koje se time pružaju, svoja iskustva je predstavio Martin Štajner, glavni izvršni direktor austrijske firme TBU /TBU/, koja se bavi konsultanskim uslugama za inženjering životne sredine.

On je shvatio, provodeći projekat u BiH, da je ljudima, koji se svakodnevno bave pitanjima otpada, potrebno prvoklasno znanje gdje oni dobijaju ideje ili rješenja koja im trebaju da unaprijede svoje sisteme.

„Suština je u transferu opreme i najnovijih prvoklasnih znanja iz oblasti uprvljanja otpadom iz Austrije u BiH“, naveo je Štajner.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić je istakao da su se danas u Loparama čula neka nova rješenja za uprvljanje otpadom s posebnim osvrtom na staklo, gdje su prezentovana iskustva iz Austrije.

„S obzirom da staklo čini veliki dio otpada na području naše opštine veoma smo zainteresovani da radimo na primijeni navedenih iskustava“, dodao je Savić.

Učešće na današnjem seminaru u Loparama uzeli su predstavnici komunalnih preduzeća iz sjeveroistočnog dijela BiH, regionalne deponije, kao i drugi akteri u upravljanju komunalnim otpadom.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Srbiju će na Evrosongu u Malmeu predstavljati Teja Dora! (video)

Teja Dora putuje u Malme: Pobjednica Beovizije očarala i žiri i publiku, predstavljaće Srbiju na Pjesmi Evrovizije Teja Dora...

MILOŠEVIĆ: Selektor fudbalera BiH otvoreno o atmosferi među Zmajevima, mladim igračima, Ukrajini…

Reprezentaciju BiH 21. marta čeka izuzetno važan duel baraža kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj protiv Ukrajine. Selektor BiH...

Neka futsal pobjedi! KMF “Radnik MD Shop” gostuje u Tuzli

Neka futsal pobjedi! Sutra nas u tuzlanskom Mejdanu očekuje još jedan futsal spektakl. Tuzlanska Sloboda Kompred je domaćin ekipi...

DODIK: Milatović vrijeđa Srpsku i negira Dejton, nisam se mislio sastati s njim

Nisam ni očekivao da se sastanem sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, a on svojim izjavama negira Dejtonski...