LOPARE: ODRŽANA VATROGASNA VJEŽBA U OKVIRU PROJEKTA „POVEŽIMO MAJEVICU“

Datum:

Share post:

ODRŽANA VATROGASNA VJEŽBA U OKVIRU PROJEKTA „POVEŽIMO MAJEVICU“

Koalicija “Društvo bez predrasuda” i Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica Lopare su juče (četvrtak 10. avgust 2023. godine) organizovali vježbu gašenja požara zapaljivih tečnosti vatrogasnom pjenom.

U pokaznoj vježbi učestvovali su Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice iz Ugljevika i Lopara i Dobrovoljna vatrogasna društva iz Čelića, Sapne i Teočaka.

Navedenom događaju je prisustvovao Milenko Ristić, predsjednik Skupštine opštine Lopare.

On je učesnicima pružio punu podršku u ime lokalne zajednice, te istakao veliku važnost organizovanja zajedničkih aktivnosti na Majevici.

Vatrogasci su razmijenili dosadašnja iskustva i pozitivnu praksu u okviru saradnje vatrogasnih društava koje doprinose izgradnji povjerenja i kohezije unutar zajednica, te razgovarali o novim oblicima saradnje.

Pokazna vatrogasna vježba jedna je od pet lokalnih inicijativa podržanih u okviru projekta „Povežimo Majevicu“ usmjerene ka jačanju povjerenja i kohezije u zajednicama na Majevici.

Aktivnosti su podržane kroz projekat „Jačanje povjerenja i kohezije u zajednicama u Bosni i Hercegovini“ koji finansira Služba za instrumente vanjske politike Evropske unije u okviru Instrumenta za susjedstvo, razvoj i međunarodnu saradnju, a zajedno ih provode Evropska unija u BiH, Ujedinjene nacije u BiH, OEBS Misija u BiH i Savjet Evrope – Kancelarija u Sarajevu.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Dnevni horoskop za 26. septembar

POVEZANE VIJESTI

Dnevni horoskop za 26. septembar

OVAN POSAO: Situacija se okreće u vašu korist. Predstoji vam uspeh u davno započetom projektu. U igri je veliki...

PET MAGAZIN: Igra prirode – lažna trudnoća

Iako je problem lažne trudnoće česta pojava kod pasa i prilično se retko javlja kod mačaka, ipak prioda...

Huawei predstavio nove pametne naočare

Na posebnom eventu u Barseloni kineski je elektronski div predstavio svoje nove pametne naočare, model Huawei Eyewear 2,...

STANIVUKOVIĆ U BIJELJINI: Pridružićemo se akciji “Srbi za Srbe” i pomoći Novakovićima iz Patkovače

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, čuo je za humanitarnu akciju Fondacije “Srbi za Srbe” i zbog toga posjetio porodicu...