LOPARE: Napreduje izgradnja hrama u Lipovicama (foto)

Datum:

Share post:

Radovi na hramu koji će biti posvećen Saboru Arhangela Gavrila u selu Lipovice kod Lopara napreduju punom parom.

Prema riječima protojerej-stavrofora Zorana Ilića, paroha pribojskog na izgrađenom dijelu hrama, koji je skoro započet, već se naziru obrisi oltarskog dijela i ploče.

„Danas smo uspjeli završiti polukupolu iznad oltarskog dijela i stepenište ispred ulaza u hram, tako da nam je preostalo da zabetoniramo ploču, takozvano nebo i da se ozida zvonik“, rekao je sveštenik Ilić.

On je dodao da je obezbjeđena, stolarija, zvono i sve ostalo što je potrebno za grube radove i izrazio nadu da će vladika Fotije, za poljsku molitvu Cara Konstantina i Caricu Jelenu, izvršiti osvećenje temelja.

Predsjednik građevinskog odbora za izgradnju crkve u Lipovicama Mitar Tojić kaže da su radovi na izgradnji počeli u oktobru prošle godine i da su svi radnici, koji su uglavnom mještani, radili najvećim dijelom bez nadoknade.

„Plaćali smo rad samo majstorima na finim poslovima“, rekao je Tojić.

Radove na izgradnji hrama su danas obišli načelnik opštine Rado Savić, predsjednik Skupštine opštine Milenko Ristić, delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Želimir Nešković, zamjenik načelnika opštine Goran Tasovac i odbornici u Skupštini opštine Lopare Cvjetko Tomić i Miroslav Lazarević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Iran, uprkos napadu Izraela, na pragu da NAPRAVI NUKLEARNU BOMBU

Međusobni napadi Izraela i Irana još jednom su bacili svjetlo na činjenicu da ovaj sukob može da se...

Dragan Bojanić na čelu UFSI OFS Bijeljina

Dragan Bojanić je i zvanično potvrđen za predsjednika Udruženja fudbalskih sudija i instruktora OFS Bijeljina. Njega su delegati izglasali...

Jelena Trivić zvanično kandidat za gradonačelnika Banja Luke

Narodni front počeo kampanju: Program za Banjaluku Narodni front ozvaničio je početak kampanje "Program za Banjaluku". Nakon sjednice Gradskog...

Održan zajednički sastanak Izvršnih odbora SDA Bijeljina i Janja (foto)

U Janji kod Bijeljine je juče (petak, 19. april 2024.) održan prvi zajednički sastanak Izvršnih odbora Stranke demokratske...