LOPARE: Majevičkim poljoprivrednicima podijeljeno 3000 sadnica šljive (foto)

Datum:

Share post:

Opštinska uprava Lopare je organizovala podjelu 3000 komada sadnica šljive za 57 poljoprivrednih proizvođača sa područja lokalne zajednice.

„Ovaj projekat je pokrenula opština Lopare i cilj nam je, da ne prođe ni jedna godina i ni jedan period za sadnju, da se na Majevici ne zasade nove količine šljive“, istakao je načelnik opštine Rado Savić.

On je, obraćajući se prisutnim poljoprivrednicima, najavio da će lokalna zajednica po sličnom principu obezbjediti za jesenju sadnju još 5000 sadnica.

Načelnik odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Lopare Željko Kerović je rekao da se podjela ukupno 3000 sadnica, po 1500 komada sorte „Čačanka rodna“ i 1500 sorte „Stenlej“, obavlja u saradnji sa jedinicom za koordinaciju poljoprivrednih projekata pri nadležnom ministarstvu i firmom „Fruktum“.

„Poljoprivredni proizvođači uplaćuju po 1 KM po sadnici, a preostali dio subvencioniraju projekat i opština Lopare“, dodao je Kerović.

Poljoprivrednik Goran Sedlarević iz Mirosavaca je izrazio zahvalnost opštinskoj upravi na dobro organizovanom projektu.

„Imam već oformljen voćnjak šljive od oko stotinu komada i sa sadnicama koje sam dobio ću ga dopuniti“, rekao je Sedlarević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Ako rezolucija prođe u UN, nećemo poštovati to što se u njoj navodi

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da, ako najavljena sporna rezolucija o Srebrenici bude usvojena u Generalnoj...

BANJAC: Srpski narod podiže glas protiv namjere da ga proglase genocidnim!

Srpski narod neće dati svoju slobodu, institucije, imovinu i Republiku Srpsku, poručio je predsjednik Narodne partije Srpske Darko...

MILICA ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI: Srpska nije rezultat genocida nego odbrane od genocida

Milica Đurđević Stamenkovski, narodni poslanik u Skupštini Srbije, rekla je da Trg Krajine nije večeras samo glavni gradski...

ČUBRILOVIĆ: Živjeće ovaj narod!

Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović na velikom mitingu "Srpska te zove" poručio je da će srpski narod živjeti i...