LJUBIŠA PETROVIĆ: Pao tender za rekonstrukciju krova OŠ „Jovan Dučić“ – žalbe usporavaju proces rekonstrukcije (foto)

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine je obavijestio javnost da je pao tender za rekonstrukciju OŠ ’’Jovan Dučić’’ u Bijeljini te da je Gradska uprava zbog žalbi prinuđena da ponovo raspiše javnu nabavku a post prenosimo u cjelosti:

Ono što na ovim slikama vidite je krov OŠ “Jovan Dučić” koji je star koliko i sama škola, znači 70 godina. Otkako je škola napravljena/otvorena krov nije saniran i nisu sprovedeni nikakvi radovi na obnovi/zamjeni istog.

Po prvi put Gradska uprava se ove godine uhvatila u koštac i sa ovim problemom, raspisali smo javnu nabavku za rekonstrukciju krova 05.07.2023.godine, vrijednost nabavke je 220.000,00 KM. Nažalost ni ova javna nabavka, iako se radi o rekonstrukciji krova škole koji prokišnjava, nije bila pošteđena od žalbi.

Najčešće do sada u javnim nabavkama uložene žalbe nisu bile opravdane, već su značajno usporavale proces što im je i bio osnovni cilj, a sve sa idejom i namjerom da mene i moj tim predstave kao nesposobne.

Kada je ova nabavka u pitanju, prva žalba je uložena na tendersku dokumentaciju od strane firme DOO Teslogi Banjaluka, drugu žalbu je uložila firma DOO ASV Inženjering na Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača, ta žalba je odbijena od strane Ugovornog organa i proslijeđena je u Kancelariju za razmatranje žalbi koja ima sjedište u Banjaluci, gdje je žalba usvojena.

Na ovakvu odluku Kancelarije za razmatranje žalbi u Banjaluci, žalbu je uputila firma DOO “Prizma” koja je proslijeđena sudskim organima na nivou BiH.

Proces ove javne nabavke usporen je maksimalno, jer istu moramo sada ponovo pokrenuti.

Javna nabavka za rekonstrukciju krova je raspisana jula mjeseca ove godine i za šest mjeseci tapkamo u mjestu i prinuđeni smo na ovakva odugovlačenja, međutim Gradska uprava ide u ponovno pokretanje javne nabavke i nećemo od nje odustati, sredstva iz budžeta su obezbijeđena i nećemo se smiriti dok krov ne bude bio rekonstruisan, jer ovakvo stanje u kojem se nalazi školski objekat, kao što možete vidjeti na slikama je nedopustivo!

Znam po kom šablonu su se javne nabavke u ovom gradu sprovodile, znam da se radilo i bez sprovedenih javnih nabavki, znam šta se radi i u drugim gradovima i opštinama, ali nikada nisam bio dio te priče i nikada neću ni biti!

Uradićemo mi rekonstrukciju krova OŠ “Jovan Dučić”, ne odustajemo od te namjere, a svakom neka se vrati onako kako u životu radi!

Juče je poslat mejl Ministarki prosvjete i kulture od koje smo tražili podršku za kompletno renoviranje OŠ u Suvom Polju i rekonstrukciju krova OŠ u Popovima, kao i za završetak izgradnje Tehničkih radionica u sklopu Tehničke škole “Mihajlo Pupin”.

Trasu koju smo zauzeli nećemo napustiti, borićemo se svim silama za našu djecu i za naš grad!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DODIK NAKON SASTANKA SA BLANAROM “BiH u EU može samo bez Šmita i stranih sudija” (foto)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je nakon sastanka sa ministrom inostranih poslova Slovačke Jurajem Blanarom da je...

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

Dvanaest beba rođeno je u Banjaluci, po četiri u Bijeljini i Gradišci, u Zvorniku tri, po dvije u...

VRIJEME DANAS toplo i promjenljivo oblačno

Ujutru i prepodne umereno do pretežno oblačno, oko reka i po kotlinama ponegde magla. Na jugu i krajnjem...

Provozao avion ulicama Bukurešta (foto,video)

Rumun kupio avion za 36.000 evra, evo šta će uraditi s njim "Grdosija" će biti pretvorena u dom novog...