Ljepši Božić u 500 porodica

Datum:

Share post:

Podjelom prazničnih paketa hrane korisnicima Narodne kuhinje na Badnji dan završene su ovogodišnje aktivnosti Gradske uprave na pomoći socijalno ugroženim porodicama povodom Božića.
 
Kao i ranijih godina, podršku Gradskoj upravi u nabavci 250 prazničnih paketa hrane
obezbijedili su donatori – Poslastičarnica „Mocart“, Mljekara „Dule“, „Spektar drink“ i „ZP Komerc“.
 
Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je prisustvovao podjeli paketa u Mjesnoj zajednici Bogdanovića plac i tom prilikom, uz zahvalnost na humanosti dugogodišnjim donatorima, ocijenio da se osnivanje Narodne kuhinje prije više od deset godina pokazalo kao dobar potez.
– Nažalost, imamo mnogo sugrađana koji nemaju sredstava ili ne mogu da sebi pripremaju redovne obroke. Na osnovu spiskova koje pravi Centar za socijalni rad, svakodnevno ovim ljudima obezbjeđujemo tople obroke.
 
Hrana se od osnivanja Narodne kuhinje priprema u restoranu društvene ishrane koji je već postojao u okviru Gradske uprave, a godišnje se za ovu namjenu izdvaja oko 90.000 konvertibilnih maraka, a izdvajaju se i sredstva za prevoz hrane, pošto imamo i nepokretnih ljudi kojima hranu vozimo kući – istakao je gradonačelnik Mićić.
 
Pored danas uručenih 250 prazničnih paketa korisnicima Narodne kuhinje, na Tucindan je podijeljeno 139 pečenica boračkim porodicama, a odobrena je i pomoć na osnovu preko sto zahtjeva za pomoć koje su upućene gradskom Odjeljenju za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu tokom novembra i decembra prošle godine, pa će ukupno oko pet stotina porodica koje imaju potrebu za pomoći praznične dane na početku januara provesti u ljepšoj atmosferi.
 
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BUDI RADNIK: Sutra u Centru za kulturu predstavljanje novih igrača FK ’’Radnik’’ i najava prodaje sezonskih ulaznica

Sutra, (ponedeljak, 15.avgust 2022.)  će se u Galeeriji  Centra za kulturu „Semberija“ sa početkom u 17..00 časova održati pres...

PROMOTIVNI FILM O OPŠTINI – “Lopare majevička oaza“ (video)

Ove godine o opštini Lopare je snimljen promotivni film pod nazivom „Lopare majevička oaza“. Načelnik opštine Lopare Rado Savić...

U OBUDOVCU KOD ŠAMCA ODRŽANA TRADICIONALNA DESETA „KOTLIĆIJADA“

U Obudovcu na „Jekića jezerima“ održana je tradicionalna deseta „Kotlićijada“, gdje su u spremanju vrsnih i ukusnih kotlića...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: NEMOJTE NAM OTIMATI POBJEDU

Ekipa Zvijezde 09 odigrala je neriješeno 1:1 sa ekipom Kozare, a nakon meča vidno ljut i izrevoltiran sudijskom...