Petrovdansko „lilanje“ i izbor najljepše lile u Donjoj Trnovi kod Ugljevika okupilo je 163 mališana.

Ovoj tradicionalnoj manifestaciji prethodilo je večernje bogosluženje u Hramu Svetih apostola Petra i Pavla i pomen ispred spomenika za 24 žrtve Odbrambeno-otadžbinskog rata iz ovoga kraja.

Protojerej Vedran Bardak, sveštenik u Donjoj Trnovi rekao je da je ovogodišnja lilijada jubilarna, dvadeseta po redu koja se održava u ovoj ugljevičkoj mjesnoj zajednici.

Djeci sa najljepšim „lilama“ dodijeljeno je 63 robnih i novčanih nagrada, a glavnu nagradu “Led” televizor dobila je Lena Mitrović a nagradu joj je uručio načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić koji je izrazio zadovoljstvo jer lokalna vlast dvadeset godina unazad podržava ovu manifestaciju.

Perić je čestitao krsnu slavu sveštenstvu, hramu i svim vjernicima Donje Trnove sa željom da uvijek u radosti proslavljaju ovaj veliki srpski praznik.

-Petrovdan je praznik sabornosti i jedinstva srpskog naroda kojima želim da se uvijek okupljaju u svojoj vjeri, ljubavi, radosti i zdravlju-poručio je Perić.

Organizatori ove tradicionalne manifestacije su Savjet mjesne zajednice i Crkveni odbor Donje Trnove, a generalni pokrovitelj opština Ugljevik.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име