Let u Japanu otkazan zbog pijanog kopilota

Datum:

Share post:

Kompanija Nipon Ervejz objavila je juce da je međunarodni let kompanije ANA odložen ranije u toku dana nakon što je alko-test pokazao da je kopilot prešao dozvoljenu granicu alkohola.

Kopilot Er Džapana je u srijedu uveče kod kuće i u baru popio više od 10 limenki piva od 0,33l i dvije čaše belog vina, a bocu crnog vina u četvrtak ujutro prije leta zakazanog za 0:55.

ANA, kojoj pripadaju i Nipon Ervejz i Er Džapan, zabranjuje konzumiranje alkohola 12 sati prije leta.

Kopilota je zamijenio drugi pilot, što je dovelo do kašnjenja od devet minuta leta sa tokijskog aerodroma Haneda u Hong Kong, prenosi japanska agencija Kjodo.

TESTNA REKLAMA

Najnoviji incident dogodio se poslije upozorenja Ministarstva za zemljište, infrastrukturu, saobraćaj i turizam upozorilo kompaniji Er Džapan da poboljša kontrole nakon što je utvrđrno da je jedan kopilot avio kompanije prošlog mjeseca prešao dopuštenu granicu u piću.

Japanska avio industrija pogođena je nizom incidenata u kojima je posada konzumirala alkohol, što je navelo ministarstvo da pozove prevoznike da preispitaju svoja pravila i uvedu obavezne alko-testove za pilote.

– Nismo bili u stanju da sprečimo da se sličan incident dogodi i to shvatamo veoma ozbiljno – saopšteno je iz kompanije ANA.

Izvor: b92.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Vasilije Perić čestitao slavu Grada Bijeljina – “Da nastavite velika djela Bijeljine i Semberije“

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić čestitao je građanima i rukovodstvu Bijeljine slavu grada Svetog Pantelejmona. -Velika je čast što...

DIMITRIJEVIĆ, GORAŽDEVAC: Bratska Povelja između Bijeljine i Goraždevca pokazala je dobar put, saradnju i dobru vezu među nama (foto)

U Gradskoj upravi Grada Bijeljina, večeras je organizovan prijem za delegacije diplomatsko-konzularnih predstavništava i bratskih i prijateljskih gradova....

ĐURĐEVIĆ: Nadam se da ćemo još dugi niz godina slaviti našu slavu sa još više prijatelja (foto)

U Gradskoj upravi Grada Bijeljina, večeras je organizovan prijem za delegacije diplomatsko-konzularnih predstavništava i bratskih i prijateljskih gradova....

BIJELJINA: Prijem za delegacije diplomatsko-konzularnih predstavništava i bratskih i prijateljskih gradova (foto)

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, zajedno sa predsjednikom Skupštine Bijeljina Aleksandrom Đurđevićem i predstavnicima Gradske uprave i drugih gradskih...