Crveni krst Republike Srpske će nizom informativno-promotivnih i edukativnih socijalno-humanitarnih aktivnosti obilježiti Svjetski dan i Nedjelju Crvenog krsta od 8. do 15. maja pod sloganom „Porodica humanosti“, rekao je generalni sekretar ove humanitarne organizacije Rajko Lazić.

Lazić je na konferenciji za novinare na Palama rekao da će ove godine fokus svih dešavanja biti okrugli sto o temi „Mjesto i uloga Crvenog krsta Republike Srpske u društvu“, koji će biti održan 8. maja u Banjaluci.

On je naglasio da je okrugli sto prilika da na jednom mjestu okupe ministre, privrednike i medijske radnike, te da razgovaraju o jačanju i unapređenju rada Crvenog krsta.

„Činjenica je da je Crveni krst Republike Srpske pomoćni organ vlasti u humanitarnoj djelatnosti, ali, osim toga, konstantno radimo na promociji svih naših programskih aktivnosti i okrugli sto je odlična prilika da za realizaciju naših aktivnosti zatražimo bolju i jaču podršku“, istakao je Lazić.

On je neveo da su u susret Nedjelji Crvenog krsta raspisali nagradni konkurs za izbor najboljih literarnih i likovnih rad za učenike osnovnih škola, a da će „Pošte Srpske“ ove godine planirati prodaju 50.000 dodatnih markica.

Lazić je istakao da su u Nedjelji Crvenog krsta planirane posjete porodilištima, te da će ove godine darovati 65 paketa na 11 akušerskih odjeljenja u 11 gradova i opština Republike Srpske, koji su namijenjeni bebama rođenim u Nedjelji Crvenog krsta.

On je naveo da će predstavnici Crvenog krsta posjetiti gerontološke centre i centre za djecu ometenu u razvoju i dijeliti humanitarne pakete, kako bi im pružili pomoć u radu.

Lazić je podsjetio da je jedna od tradicionalnih aktivnosti u Nedjelji Crvenog krsta i organizacija opštinskih, regionalnih i republičkih takmičenja ekipa Crvenog krsta u pružanju prve pomoći.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име