KUBATLIJA, DNS: Čuvajući Republiku Srpsku čuvamo svoj identitet

Datum:

Share post:

Član predsjedništva DNS, Marko Kubatlija istakao je da je obilježavanje Dana Republike Srpske od izuzetne važnosti za srpski narod jer je Republika Srpska garant njegovog opstanka na ovim prostorima.

„Proslavljajući Dan Republike Srpske sjećamo se onih koji su u njene temelje ugradili svoje živote, koji su od nemogućeg stvorili moguće, ostavljajući nam zavjet da je čuvamo i njegujemo i to nam niko ne može osporiti niti uskratiti“ kaže Kubatlija.

On je naglasio da se ne smiju zaboraviti ni borci Vojske Republike Srpske koji su stajali na braniku otadžbine, žrvujući sebe kako bi svom narodu omogućili da živi u slobodi i miru.

„Mišljenja sam da proslava Dana Republike Srpske nikoga ne ugrožava. Proslavljanjem rođendana Republike Srpske, jedinstveni i ponosni, odajemo počast onima koji su je stvorili, i čuvamo je. Odreknemo li se Republike Srpske odrekli bismo se svojih predaka, sebe, a to nikada nećemo uraditi“, poručio je Kubatlija.

On je istakao da je uvjeren da će i mlade generacije nastaviti da čuvaju Republiku Srpsku, kako bi bila još bolje mjesto za život njenih građana.

„Naša dužnost i obaveza je čuvamo i jačamo Republiku Srpsku. Nećemo dozvoliti da ona ne postoji. Zadatak nam je da je jačamo, okupljeni oko istog cilja a to su sloboda, opstanak i prosperitet“, rekao je Kubatlija.

On je naglasio da će proslava Dana Republike Srpske biti, kao i svake godine, dostojanstvena i svečana uz poruku da ne damo svoje, ali i ne diramo tuđe.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Švajcarska pobjednik Еvrovizije!

Švajcarska je pobjednik 68. po redu Pjesme Еvrovozije! Drugo mjestu pripalo je hrvatskom predstavniku Bejbi Lazanji. Srpska predstavnica Teja Dora,...

EVROVIZIJA: Teja Dora prošetala sa srpskom zastavom (foto)

Počelo je veliko finale 68. Pjesme Evrovizije a predstavnici država koje učestvuju u finalu defilovali su velikom scenom...

JU Gimnazija ,,Filip Višnjić“ Bijeljina domaćin Republičkog takmičenja iz srpskog jezika (foto)

JU Gimnazija ,,Filip Višnjić" Bijeljina danas je bila domaćin Republičkog takmičenja iz srpskog jezika za učenike drugih razreda...

IO FS RS: Izbori na Vidovdan – Vici Zeljkoviću novi četvorogodišnji mandat

Na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske koja je održana danas donesena je odluka da se izbori...