Kreće se prema nama: Stiže hladan front sa grmljavinom i pljuskovima (foto)

Datum:

Share post:

Hladni front na svom putu donosi zahlađenje sa grmljavinskim olujama i obilnijim padavinama.

Inače, u ovom času nad severom Atlantika nalazi se veoma snažan ciklon, a u sklopu njega prostire se veoma izražen hladni front dužinom od Skandinavije preko centralne Еvrope i Alpa do zapada Mediterana, kaže Đorđe Đurić, meteorolog.

Ispred njega preko našeg područja sa juga struji veoma topla vazdušna masa, a još vrelije biće prvog dana vikenda, uz temperature lokalno i do 35-36°C. Sutra je i prvi dan jeseni.

JU VODE SRPSKE: Upozorenje na obilne padavine i mogućnost bujičnih poplava

Iako će subota u većem dijelu Srbije biti sunčana, već tokom dana ponegdje su moguće predfrontalne grmljavinske oluje i to uglavnom u Bačkoj i na zapadu Srema, gdje će biti nešto prijatnije, uz temperature od 28 do 30°C.

Prodor hladnog fronta očekuje se pred sam kraj dana i to prvo u sjevernim i zapadnim, tokom večeri i noći i u centralnim, a do nedelje ujutro i do ostalih predjela Srbije, uz obilnije padavine i grmljavinske oluje, rekao je Đurić.

U nedjelju i u ponedjeljak ujutro u Srbiji se očekuje talas obilnih padavina pod uticajem visinskog ciklona sa Jadranskog mora.

Inače, u nedjelju će na sjeveru i na zapadu Srbije i u Beogradu biti svježije i za 15 stepeni.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NAKON VELIKOG APRILSKOG POŽARA: Svetozar Ostojić, Mega Drvo – Obnovili smo 95 odsto uništenih kapaciteta

Nakon velikog požara koji je devetog aprila ove godine, prije osam mjeseci, zahvatio proizvodne hale preduzeća „Mega drvo“...

Futsaleri Radnika u četvrtfinalu Kupa BiH

Futsaleri Radnika plasirali su se u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su večeras u Istočnom Sarajevu...

BO BIJELJINA: Konkurs za izbor najboljih literarnih i likovnih radova – “Republiko Srpska u srcu te nosim, sa tobom se ponosim”

Gradska boračka organizacija Bijeljina, povodom slave Sveta Tri Jerarha, raspisala je konkurs za izbor najboljih literarnih i likovnih...

BIJELJINA: Finansiranje škola i upisna politika (foto)

Sastanak Aktiva direktora srednjih škola i predstavnika sindikata održan je 05.12.2023.godine u prostorijama JU Ekonomske škole. Sastanku su...