flashsgl

Košarkašice KK Lavovi Brčko juče su u dvorani Tehničke škole u Brčkom savladale ekipu KK Jumper iz Zenice, u okviru dvanaestog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkašice.

Utakmica u kojoj su se sastale drugoplasirana i četvrtoplasirana ekipa u šampionatu Bosne i Hercegovine, opravdala je epitet „derbi kola“. Publika u dvorani Tehničke škole mogla je da uživa u odličnoj košarkaškoj predstavi, koju su priredile dvije ekipe. Košarašice Lavova ostvarile su ukupno 11. ovosezonsku pobjedu u domaćem šampionatu, i ostale neporažene na domaćem terenu i nakon ovog kola, ostvarivši ukupno sedmu pobjedu na domaćem terenu ove sezone.

LAVOVI BRČKO 58

JUMPER ZENICA 57

17:13, 19:18, 10:13, 12:13

Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj igri ali nešto boljom završnicom Lavice dolaze do prednosti od četiri poena nakon prvih 10 minuta igre. Na početku druge četvrtine izabranice trenera Bližnjakovića prave seriju 9:1 i dolaze do najveće rezultatske prednosti na ovom meču 26:14. Nakon toga, Zeničanke uzvraćaju serijom 11:0 i zaostatak smanjuju na pola koša. Finiš druge i početak treće četvrtine u potpunosti je pripao domaćim košarkašicama, koje ponovo dolaze do dvocifrene rezultatske prednosti 45:34, ali sa nekoliko grešaka u fazi napada dozvoljavaju novu seriju Zeničanki, te rezultat nakon tri četvrtine glasi 46:44. Početak posljednjeg perioda igre, obilježile su nove serije. Prvo su gošće ovaj period igre otvorile sa 6:0 i došle do najveće rezultatske prednosti na ovom meču 46:50, nakon toga Lavice uzvraćaju serijom 11:2 i prednost je ponovo na strani domaćih košarkašica 57:52. Kada su svi u dvorani očekivali mirnu završnicu za novu pobjedu domaćih košarkašica, uslijedio je povratak gošći sa serijom 5:0 i potpuni rezultatski egal u posljednjoj minuti susreta. Konačan rezultat postvila je Yarelli Padilla pogotkom sa linije slobodnih bacanja na 34 sekunde do kraja meča, za novu prvenstvenu pobjedu KK Lavovi, koja im je omogućila da i dalje zadrže drugo mjesto na prvenstvenoj tabeli sa učinkom od 11 pobjeda i samog jednog poraza, te ukupno 23 osvojena boda.

Najistaknutije kod Lavova u meču protiv Jumpera bile su: Yarelli Padilla sa 13 poena, 7 skokova, 5 asistencija i 3 ukradene lopte, dok su Sara Đokić i Valentina Došić ostvarile učinak od po 11 postignutih poena i po 4 uhvaćene lopte.

Narednu utakmicu, košarkašice Lavova igraju već u srijedu, 24. januara, a u pitanju je utakmica 14. kola u kojoj će u dvorani Tehničke škole u Brčkom od 20:00 časova ugostiti ekipu ŽKK „RMU Banovići“ iz Banovića.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име