KOŠARKAŠI BIJELJINSKE BUDUĆNOSTI SLAVILI NAKON PRODUŽETKA U ISTOČNOM SARAJEVU

Datum:

Share post:

Košarkaši Budućnosti savladali su Slaviju u Istočnom Sarajevu 96:90 poslije produžetka u utakmici 5. kola prvenstva BiH.

Kasnio je start utakmice u Istočnom Sarajevu zbog problema gostiju u dolasku, a kada je počelo Slavija je sa više energije krenula.

Budućnost je imala samo raspoloženog Vojina Ilića, potom mu se priključio Luka Jovanović sa pet poena, a onda su u finišu četvrtine gosti krenuli sa napadima preko Milivoja Božovića koji ubacuje šest poena.

Slavija je bila znatno raznovrsnija u svojoj igri. Rotirao je dosta Srđan Stanić, pokušavao na najbolji način da nadomjesti odsustvo Srđana Kočića koji je povrijeđen i u napadu je to dosta raznovrsno igledalo. Šest različitih igrača se upisivalo u strijelce, uz šest pogođenih trojki iz devet pokušaja, a jednu od tri promašene nadomjestio je faul na šutu iz kojeg Dušan Elez postiže tri slobodna bacanja.

Pogođeni šutevi i zaista dobra igra Slavije u napadu prije svega rezultovali su i sa +10 na kraju prve dionice, 31:21.

Osovina igre Vojin Ilić- Luka Jovanović vodila je Budućnost kroz drugu četvrtinu. Ubacio je Ilić 20 poena za poluvrijeme, Jovanović je dodao 13 i najzasalužniji su što je Budućnost okrenula utakmicu u svoju korist u drugom periodu, nadoknadila -10 iz prvog dijela i još dodala +3 na svoj konto za 47:44 na poluvremenu.

Pokušao je Stanić da izrotira sastav, odmori Penavu većim dijelom 2/4, a problem je napravio i vrlo brzi ulazak u lične greške Matije Šehovca koji je četvrtu zaradio sredinom drugog perioda igre. Pokušavalo se više spuštanjem lopte pod koš da se ostvari prednost, ali je Budućnost dobrom odbranom to zatvarala.

Domaći imaju nešto sporiji start treće četvrtine, promašuju otvorene šuteve za tri poena, ali gosti uspjevaju da odu samo na -5. Njegovanović je trojkom razbudio domaće, a onda je Ajdin Penava zapalio dvoranu sjajnim zakucavanjem, pa blokadom i onda trojkom uz očigledan faul kojeg danas vrlo slabe sudije ne sviraju. Uspjela je Slavija da se vrati u vodstvo, ali na posljednju obaveznu pauzu se odlazi sa +1 za goste, 66:65.

Kakvu smo samo utakmicu gledali u 4/4, jedan zaista istinski košarkaški spektakl koji je morao biti odlučen na jednu loptu. Otišla je Budućnost na dvije minute do kraja na +6, ali Penava novom trojkom pokreće Slavijin zalet u finišu. Na 30 sekundi do kraja Vojin Ilić pogađa jedno od dva bacanja za 81:83, a onda Slavija poslije promašenog šuta dobro brani napad i na 13 sekundi kreće u napad za izjednačenje ili pobjedu. Damjanović pogađa za izjednačenje 83:83 i četiri sekunde je ostalo za napad Budućnosti, ali Penava blokira Ilića na šutu i ide se u produžetak.

Produžetke otvara Vojin Ilić svojim novim poenima i vraća Budućnosti prednost koju su sačuvali do kraja. Slaviju su koštala u ovom periodu promašena slobodna bacanja i promašen zicer, pa Dinko Peljto dugom dvojkom odvaja Budućnost na +7, 92:87.  Tri bacanja je Penava imao na 18 sekundi do kraja, pogodio je drugo, lopta se odbila u gužvu i dolazi do Jovanovića kojeg domaći šalju na liniju slobodnih bacanja, bio je polovičan, ali Slavija ne koristi ni naredni napad, pa Budućnost dolazi do pobjede 96:90.

Najefikasniji u ekipi Budućnosti od šest igrača koliko ih se upisalo u strijelce bio je Vojin Ilić sa 31 poenom, dok je Luka Jovanović postigao 25. Kod Slavije, Ajdin Penava je stao na 21 poenom, a dodao je 14 skokova i četiri blokade. Darko Damjanović je ubacio 18 poena.

SLAVIJA – BUDUĆNOST 90:96 (31:21, 13:26, 21:19, 18:17, 7:13)
SRC „Slavija“
Gledalaca: 1000
Sudije: Ivan Milićević, Hrvoje Ćavar, Hasan Bajgorić

SLAVIJA: Rebić, Foreman 8, Šehovac 7, Elez 16, Tunguz 3, Penava 21, Njegovanović 11, Lalović, Bojović 5, Trapara, Krunić 2, Damjanović 18

BUDUĆNOST: Jovanović 25, Zahiragić 6, Dedajić, Ilić 31, Gutalj, Božović 18, Peljto 10, Džafić, Erkić 4, Sikiraš, Pirgić, Kajmaković

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdc.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KK “Budućnost“ iz Bijeljine večeras protiv Jahorine u finalnoj seriji za prvaka Srpske

Bijeljinski tim izborio je finale nakon trijumfa u majstorici protiv gradskog rivala Radnika rezultatom 74:72, i na kraju...

Vučić – O’Brajanu: Suprotstavićemo se nasilju nad srpskom državom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je američkom diplomati Džejmsu O'Brajanu na jasnom stavu da Priština mora da formira...

Obilježavanje 32 godine od zločina u Dobrovoljačkoj

Služenjem parastosa u Crkvi Svetog velikomučenika u Istočnom Novom Sarajevu počelo je obilježavanje 32 godine od zločina u...

Studenti iz Šapca posjetili bijeljinsku Bolnicu

Studenti druge godine i njihovi profesori Akademije strukovnih studija Šabac, Odsek za medicinsko i poslovno tehnološke studije iz...