Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac rekao je da je predložena rezolucija o Srebrenici potpuno nepotrebna i netačna i da bi za BiH i pokretače rezolucije bilo najbolje da je povuku.

– To bi bilo najbolje za BiH. To bi bilo najbolje i za dobre odnose Bošnjaka, Srba i svih ostalih – rekao je Košarac novinarima na Јahorini.

On je naglasio da je pitanje rezolucije o Srebrenici proizvod patološke mržnje prema srpskom narodu i patološke potrebe bošnjačke političke strukture da zajedno sa međunarodnim sponzorima kreiraju politike usmjerene protiv Srbije i Republike Srpske.

Košarac je rekao da bi povlačenje rezolucije bilo najbolje za odnose u regionu jer predstavlja klasičan čin podvale jedne strukture bošnjačke elite u Sarajevu koja je iza leđa i neustavno kreirala rezoluciju i dostavila na adresu UN.

„Pritom o njoj nije bilo priče niti u BiH, odnosno Predsjedništvu BiH, što govori o patološkoj potrebi Bošnjaka da u pravilu rade protiv interesa srpskog naroda, patološku potrebu da stvaraju probleme u regionu i pored poruka Srbije i Republike Srpske o potrebi dobih odnosa“, rekao je Košarac.

Prema njegovim riječima, uprkos vrlo jasnim politikama mira i stabilnosti, te regionalne saradnje koju promovišu predsjednici Srbije Alekandar Vučić i Republike Srpske Milorad Dodik postoji jedna vrsta političkog poriva i patologije koja će, nažalost, samo  zakomplikovati odnose.

– Treba napomenuti da su predsjednici Vučić i Dodik učinili dodatne napore da se rezolucija ne usvoji /u Generalnoj skupštini UN/. To je posao koji je vrlo težak i vidljivo je da mnoge zemlje članice UN uviđaju da je riječ o podvali i da ne odgovara činjeničnom stanju – naglasio je Košarac.

On je dodao da odgađanje stavljanja prijedloga rezolucije na dnevni red Generalne skupštine UN pokazuje da politika Vučića i Dodika potpuno korespondira sa međunarodnim pravom i standardima, te da njihova agilnost na istinitom informisanju svjetske javnosti daje rezultate.

– Politika podvala i falsifikata koja karakteriše određenu ulogu bošnjačke političke elite je pročitana – dodao je Košarac.

Sjednica Generalne skupštine UN na kojoj bi trebalo da bude razmatran prijedlog rezolucije o Srebrenici biće održana u četvrtak, 23. maja, objavljeno na stranici Generalne skupštine UN.

Usvajanje rezolucije odgađano je nekoliko puta.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име