Komunalna policija Grada Bijeljina daje svoj maksimum kada su u pitanju poslovi iz njihove nadležnosti od kada su uvedene brojne mjere i naredbe sa ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

Da im posao trenutno nije lak, govori i podatak da je na terenu samo 12 komunalnih policajaca.

Ko nije poštovao Naredbu bio je kažnjen
„Komunalna policija je odmah, nakon donošenja Naredbe Gradskog štaba za vanredne situacije 16. marta da ugostiteljski objekti ne mogu raditi, izašla na teren i obavjestila sve ugostitelje o toj Naredbi te im dala kratak rok da to urade. Oni koji tu Naredbu nisu poštovali su kažnjeni“, izjavio je Ratomir Draganić, načelnik Komunalne policije.

Prema njegovim riječima, do sada vlasnici dva ugostiteljska objekta nisu ispoštovali naredbu zbog čega su kažnjeni.

„Nakon par dana smo iskontrolisali sve ugostiteljske objekte i još 2 su „krišom“ otvorili. Isti su kažnjeni i zapečaćeni do daljnjeg“, precizirao je Draganić.

Prema njegovim riječima, Naredbom je precizirano da oni objekti, koji u rješenju imaju odobrenje za dostavu hrane, to mogu raditi uz posebne mjere zastite.

Kada je u pitanju kontrola lica kojim su sanitarni i zdravstveni inspektori izdali rješenje o izolaciji što je u nadležnosti Komunalne policije, od 22. marta do sada iskontrolisano je 1.072 lica.

„Od toga broja, 39 lica nije poštovalo upute doktora o samoizolaciji, a jedno lice nije poštovalo rješenje sanitarnog republičkog inspektora i ono je, uz asistenciju opšte policije, 2. aprila privedeno u karantin u sportsku salu Osnovne škole ‚‚Vuk Karadžić‚‚“, istakao je Draganić.

Tom licu, kaže on, republički inspektor će izdati nalog zbog nepostupanja po rješenju u iznosu od 1.000 KM.

Kontrolu obavlja svega 12 komunalnih policajaca
„Kontrolu lica u izolaciji i kontrolu ugostiteljskih objekata obavlja svega 12 komunalnih policajaca u dvije smjene. Kolege su u svakodnevnom kontaktu sa potencijalnim prenosiocima“, rekao je Draganić, dodajući da komunalni policajci rade bez pogovora i profesionalno bez obzira na njihove godine, samo dva su ispod 50, a ostali preko 50 i 60 godina.

Kao načelnik Komunalne policije, Draganić se zahvalio kompletnom timu svojih saradnika u Komunalnoj policiji, jer daju svoj maksimum kada je u pitanju izvršavanje radnih zadataka u trenutnim okolnostima.

Draganić je apelovao na građane da se pridržavaju mjera nadležnih sa ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име