KONFERENCIJA BEBA SA 60 UČESNIKA U OPŠTINI LOPARE

Datum:

Share post:

Šesta konferencija beba u Loparama održana  je ispred Centra za kulturu. 

Kako saopšteno iz nadležnih službi opštine Lopare, koja je organizator manifestacije uz podršku Centra za kulturu, na spisku za ovaj događaj se našlo 60 beba, što je porast broja za skoro jednu trećinu u odnosu na prethodne godine.

Vuković Vasilije iz Lopara se okitio titulom predsjednika i tu će dužnost „vršiti“ do naredne konferencije. 

On je najmlađa beba, rođen 12. maja 2022. godine.

U okviru današnjeg okupljanja beba organizovane su brojni sadržaji kao što su puzijada, gdje u se bebe takmičile u brzom puzanju, i takmičenje u presvlačenju, na kome su očevi presvlačili svoje potomke. 

„Sin Mihajlo je pobjednik u puzanju, tata je dobio nagradu za presvlačenje bebe, a sin David mi je dobio nagradu kao beba sa najviše braće i sestara“, rekla je Milena Bojkić iz Jablanice kod Lopara.

Anela Sedlarević iz sela Mirosavci, čija je kćerka Magdalena  ponijela titulu potpredsjednika 6. Konferencije beba u Loparama je izrazila zadovoljstvo uručenom nagradom i zahvalila opštini što materijalno pomaže roditelje u odgoju djece. 
Sponzor manifestacije je bio Dom zdravlja Lopare, čiji je direktor Želimir Nešković, u izjavi novinarima, rekao da je ovo jedan od najljepših događaja u Loparama, te da je njegova ustanova, zajedno sa opštinom Lopare učestvovala u finansiranju manifestacije.

„Opštinska uprava Lopare sprovodi pronatalitetnu politiku, gdje se za svako novorođeno dijete izdvaja od 500 do 1000 KM, u zavisnosti od toga da  li je roditelj zaposlen ili nezaposlen“, dodao je Nešković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski bend „Plan B“ – prepoznatljiv u gradu po svom muzičkom repertoaru i žurkama koje prave na privatnim slavljima (video)

Muzički sastav “Plan B” jedan je od bijeljinskih lokalnih bendova koji je postao prepoznatljiv u gradu po svom...

Uskoro saobraćajni znakovi „divljač na putu“ na svim rizičnim lokacijama u Srpskoj

Lovački savez Republike Srpske obavještava korisnike lovišta u Republici Srpskoj da će u narednom periodu biti intenzivirane aktivnosti...

Dnevni horoskop za 23. februar

OVAN POSAO: Stekli ste utisak da imate neprijatelja ili da je konkurencija uspešnija. Lav i Strelac će vam iskreno...

PET MAGAZIN: Koliko ljubimac može da ostane sam u kući

Imati psa znači imati jasno definisan dnevni raspored. Sve što radite ili planirate mora biti unapred dogovoreno, a...