KONFERENCIJA BEBA SA 60 UČESNIKA U OPŠTINI LOPARE

Datum:

Share post:

Šesta konferencija beba u Loparama održana  je ispred Centra za kulturu. 

Kako saopšteno iz nadležnih službi opštine Lopare, koja je organizator manifestacije uz podršku Centra za kulturu, na spisku za ovaj događaj se našlo 60 beba, što je porast broja za skoro jednu trećinu u odnosu na prethodne godine.

Vuković Vasilije iz Lopara se okitio titulom predsjednika i tu će dužnost „vršiti“ do naredne konferencije. 

On je najmlađa beba, rođen 12. maja 2022. godine.

U okviru današnjeg okupljanja beba organizovane su brojni sadržaji kao što su puzijada, gdje u se bebe takmičile u brzom puzanju, i takmičenje u presvlačenju, na kome su očevi presvlačili svoje potomke. 

„Sin Mihajlo je pobjednik u puzanju, tata je dobio nagradu za presvlačenje bebe, a sin David mi je dobio nagradu kao beba sa najviše braće i sestara“, rekla je Milena Bojkić iz Jablanice kod Lopara.

Anela Sedlarević iz sela Mirosavci, čija je kćerka Magdalena  ponijela titulu potpredsjednika 6. Konferencije beba u Loparama je izrazila zadovoljstvo uručenom nagradom i zahvalila opštini što materijalno pomaže roditelje u odgoju djece. 
Sponzor manifestacije je bio Dom zdravlja Lopare, čiji je direktor Želimir Nešković, u izjavi novinarima, rekao da je ovo jedan od najljepših događaja u Loparama, te da je njegova ustanova, zajedno sa opštinom Lopare učestvovala u finansiranju manifestacije.

„Opštinska uprava Lopare sprovodi pronatalitetnu politiku, gdje se za svako novorođeno dijete izdvaja od 500 do 1000 KM, u zavisnosti od toga da  li je roditelj zaposlen ili nezaposlen“, dodao je Nešković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MILIČEVIĆ POTVRDIO: Američke (OFAC) sankcije ugasile račun SDS – naćemo rješenje

Jedini račun Srpske demokratske stranke preko kojeg je ova partija funkcionisala zbog sankcija je danas ugašen, čime je...

ZVANIČNO: Novi direktor “Elektro Bijeljine” Miograd Peranović (foto)

Na sjednici Nadzornog odbora koja je počela danas (petak, 29. mart 2024. godine) i koja je još u...

Juniori KMF ”Radnik MD Shop” pobjedama i stopama svojih starijih kolega

U 12. kolu Premijer futsal lige BiH, uzrast U-19, juniori KMF ’’Radnik MD Shop’’su gostovali u Brčkom, te...

DODIK VUKANOVIĆU: “Treba mi dati orden kakvu budalu trpim čitav dan – idiota koji se zove Vukanović, budaletinu jednu tešku – Ti si jedna...

Narodna skupština Republike Srpske kasno noćas je usvojila Nacrt izbornog zakona Republike Srpske, ali rasprava koja se vodila...