Kompanija ''SLOBOPROM'' uplatila 100.000 KM bijeljinskoj BOLNICI – Lovrićeva: Bolnica će kupiti respirator

Datum:

Share post:

Kompanija „Sloboprom“ je kao društveno odgovorna kompanija, uplatila na donatorski račun Bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini 100.000 KM.

„Smatrali smo da je najbolje da sredstva uplatimo na donatorski račun Bolnice „Sveti Vračevi“ i da prepustimo da oni odluče za šta su im sredstva najpotrebnija. Novac je uplaćen za njihove potrebe u vrijeme ove vanredne situacije i, ukoliko bude potrebno, dio njega mogu uplatiti zdravstvenim radnicima“, rekao je za portal „Dešavanja u Bijeljini“ vlasnik kompanije „Sloboprom“ Slobodan Ćurčić.

Pored toga, hotel „Jelena“ u Banjaluci, koji je u njihovom vlasništvu, stavljen je na raspolaganje ukoliko bude potreban za smještaj oboljelih.

„Imali smo upit od strane Privredne komore za smještaj ukoliko im bude bio potreban. Dali smo saglasnost da smo spremni da na raspolaganje damo 50 hotelskih soba sa sto kreveta. Kriznom štabu u Brčko distriktu ponudili smo na raspolaganje svoja dva hotela. U razgovoru sa Kliničkim centrom u Banjaluci, spremni smo da doniramo 50.000 KM za oko 40 do 50 hiljada medicinskih maski FFP2 i FFP3. U kontaktu smo sa firmom iz Njemačke i isporuka maski će vjerovatno trajati nekih desetak dana“, istakao je Ćurčić.

Kompanija je obavijestila sve radnike da će primiti plate u punom iznosu i da neće biti otpuštanja radnika.

„Pošto se naša firma bavi isključivo hotelijerstvom i zakupom prostora, zakupcima smo poslali obavještenje da nećemo fakturisati zakupnine, kirije i troškove za vrijeme trajanja ove situacije“, rekao je Ćurčić.

Od doniranih sredstava kupovina respiratora, monitora i zaštitne opreme za zaposlene v.d. direktor bijeljinske Bolnice prim. dr Milica Lovrić, izjavila je da im ovakve vrste pomoći mnogo znače i olakšavaju rad u ovakvim situacijama.

„Porodica Ćurčić uplatila je 100.000 KM na donatorski račun bijeljinske Bolnice kako bi pomogla Bolnicu u ovoj vanrednoj situaciji. Sredstva su namijenjena za kupovinu respiratora, monitora i zaštitne opreme za zaposlene. Bolnica za sada ima dovoljno zaštitne opreme, ali je to potrošna roba koja se na dnevnom nivou troši u ogromnim količinama, a ne znamo dalji razvoj situacije. To je roba koja je trenutno najtraženija u svijetu, sama proizvodnja je redukovana i snabdijevanje je otežano“, rekla je za portal „Dešavanja u Bijeljini“ Lovrićeva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U Bijeljini sutra OTVARANJE NOVE Angio sale u JZU Bolnica „Sveti Vračevi“ (foto)

Svečano otvaranje nove Angio sale u JZU Bolnica „Sveti Vračevi“ Bijeljina biće održano sutra u utorak, 16.04.2024. godine. Svečana...

VLADAJUĆA KOALICIJA U SRPSKOJ: CIK BiH neće provoditi izbore u Srpskoj – ide Izborni zakon RS

Lokalni izbori u Republici Srpskoj će se sprovesti po Izbornom zakonu Republike Srpske koji će biti usvojen na...

TRIVIĆEVA: Nećemo učestvovati na mitingu koji organizuje vlast!

„Narodni front neće učestvovati na mitingu koji je najavljen od strane vlasti Republike Srpske u četvrtak“, poručili su...

JEDINA BOLNICA U REPUBLICI SRPSKOJ SA STANDARDIMA ISO 9001 i 22301 (foto)

JZU Bolnici “Sveti Vračevi” Bijeljina danas su zvanično uručeni sertifikati standarda ISO 9001:2015 i ISO 22301:2019 od strane...