Kompanija ''SLOBOPROM'' uplatila 100.000 KM bijeljinskoj BOLNICI – Lovrićeva: Bolnica će kupiti respirator

Datum:

Share post:

Kompanija „Sloboprom“ je kao društveno odgovorna kompanija, uplatila na donatorski račun Bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini 100.000 KM.

„Smatrali smo da je najbolje da sredstva uplatimo na donatorski račun Bolnice „Sveti Vračevi“ i da prepustimo da oni odluče za šta su im sredstva najpotrebnija. Novac je uplaćen za njihove potrebe u vrijeme ove vanredne situacije i, ukoliko bude potrebno, dio njega mogu uplatiti zdravstvenim radnicima“, rekao je za portal „Dešavanja u Bijeljini“ vlasnik kompanije „Sloboprom“ Slobodan Ćurčić.

Pored toga, hotel „Jelena“ u Banjaluci, koji je u njihovom vlasništvu, stavljen je na raspolaganje ukoliko bude potreban za smještaj oboljelih.

„Imali smo upit od strane Privredne komore za smještaj ukoliko im bude bio potreban. Dali smo saglasnost da smo spremni da na raspolaganje damo 50 hotelskih soba sa sto kreveta. Kriznom štabu u Brčko distriktu ponudili smo na raspolaganje svoja dva hotela. U razgovoru sa Kliničkim centrom u Banjaluci, spremni smo da doniramo 50.000 KM za oko 40 do 50 hiljada medicinskih maski FFP2 i FFP3. U kontaktu smo sa firmom iz Njemačke i isporuka maski će vjerovatno trajati nekih desetak dana“, istakao je Ćurčić.

Kompanija je obavijestila sve radnike da će primiti plate u punom iznosu i da neće biti otpuštanja radnika.

„Pošto se naša firma bavi isključivo hotelijerstvom i zakupom prostora, zakupcima smo poslali obavještenje da nećemo fakturisati zakupnine, kirije i troškove za vrijeme trajanja ove situacije“, rekao je Ćurčić.

Od doniranih sredstava kupovina respiratora, monitora i zaštitne opreme za zaposlene v.d. direktor bijeljinske Bolnice prim. dr Milica Lovrić, izjavila je da im ovakve vrste pomoći mnogo znače i olakšavaju rad u ovakvim situacijama.

„Porodica Ćurčić uplatila je 100.000 KM na donatorski račun bijeljinske Bolnice kako bi pomogla Bolnicu u ovoj vanrednoj situaciji. Sredstva su namijenjena za kupovinu respiratora, monitora i zaštitne opreme za zaposlene. Bolnica za sada ima dovoljno zaštitne opreme, ali je to potrošna roba koja se na dnevnom nivou troši u ogromnim količinama, a ne znamo dalji razvoj situacije. To je roba koja je trenutno najtraženija u svijetu, sama proizvodnja je redukovana i snabdijevanje je otežano“, rekla je za portal „Dešavanja u Bijeljini“ Lovrićeva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Skoro pola miliona KM koštao neuspjeli referendum u Bijeljini

POJEO VUK MAGARCA Skoro pola miliona KM koštao neuspjeli referendum u Bijeljini Skupštinska većina u Bijeljini snosi odgovornost zbog...

Naučnici ne znaju zašto: Ova vrsta raka je u porastu među mladima

Smrtonosna vrsta raka u porastu je među mlađim odraslim osobama u Kanadi i Sjedinjenim Državama prema novim podacima...

Skoro 500 000 KM koštao neuspjeli referendum u Bijeljini

POJEO VUK MAGARCA Skoro pola miliona KM koštao neuspjeli referendum u Bijeljini Skupštinska većina u Bijeljini snosi odgovornost zbog...

Sa tržišta povučeno 99 bicikala za djecu

Sa tržišta BiH povučeno je 99 bicikala za djecu jer su provedena istraživanja pokazala da nisu bezbjedna, saopštila...