Opozicija u Banjaluci na predstojećim izborima za gradonačelnika izlazi za sada u najmanje dvije kolone, a što će se po trenutnom razvoju političke situacije desiti i u Bijeljini.

U Bijeljini se stranke koje pripadaju vladajućoj koaliciji na nivou Republike Srpske ’’razmimoilaze’’ oko toga ko bi mogao da izađe na crtu Ljubiši Petroviću koji je potvrdio svoju kandidaturu za još jedan mandat na čelu Bijeljine.

Kandidat za gradonačelnika Bijeljine će biti iz SNSD, ali KO!?

Kandidat za gradonačelnika Bijeljine na lokalnim izborima ove godine sigurno će biti iz SNSD, ali se postavlja pitanje KO!?

Prema informacijama portala Dešavanja u Bijeljini, rukovodstvo bijeljinskog SNSD nema namjeru praviti nikakve šire koalicije osim sa strankama sa kojima su u koaliciji na nivou NS RS (Demos, US, SP i NPS) stim što ni prema njima neće unaprijed preuzimati nikakve obaveze radi davanja podrške njihovom kandidatu za gradonačelnika.

SNSD u Bijeljini želi ponuditi kvalitetnog kandidata, a zatim sjesti i razgovarati…

Izuzetak je RSS

Sa ostalim bivšim koalicionim partnerima sa lokala neće prije izbora ulaziti ni u kakve koalicije iako sa većinom kako naš izvor tvrdi imaju korektne odnose.  Izuzetak je RSS.

Naš izvor iz SNSD Bijeljina dalje, kaže da su upoznati sa činjenicom da RSS za kandidata za gradonačelnika Bijeljine priprema Mladena Petrovića, a da će Slavenko Ristić biti nosilac odborničke liste RSS te da imaju plan trgovati sa SNSD oko podrške kandidatu SNSD za gradonačelnika Bijeljine.

Dalje, naš sagovrnik koji je odlično upućen u dešavanja u bijeljinskom SNSD tvrdi da je ta opcija neprihvatljiva kao i opcija bilo kakvih pregovora sa svim ostalim neparlamentarnim strankama u Bijeljini i strankama koje su stranke samo na papiru.

U završnoj fazi razgovori sa Mjesnim odborima i prijedlozi kandidata

Naš sagovornik dalje ističe da su sve strukture SNSD u Bijeljini već duži peiod maksimalno uključene u rad na terenu kako bi se što bolje sagledala situacija i priprema za Lokalne izbore, te da su u završnoj fazi razgovori u Mjesnim odborima SNSD gdje se detaljno analizira stanje na terenu i prikupljaju prijedlozi za kandidata za gradonačelnika Bijeljine.

Najčešća imena, kaže naš sagovornik iz SNSD, a koja su se pominjala i koja bi aktivisti SNSD voljeli vidjeti kao njihovog kandidata su Aleksandar Đurđević aktuelni predsjednik Skupštine, Bojan Savić sekretar Gradske organizacije i sin pokojnog ratnog komandatna Ljubiše Savića Mauzera, prim. dr Mikajlo Lazić novoimenivani direktor Bolnice, mladi doktori Aleksandar Janjičić kardiolog i Milan Todorović hirurg.

Tu su još Miodrag Stojanović i Miloš Stevanović ugledni bijeljinski advokati, Marko Mihajlović sada već bivši direktor Elektro Bijeljine, Mladen Mišeljić stomatolog, Mile Jovanović šef filijale Fonda Dječije zaštite u Bijeljini i drugi.

Aleksandar Đurđević je rekao da je tačno da je SNSD u Bijeljini maksimalno angažovan na terenu u obilasku Mjesnih odbora, a što se tiče kandidature za gradonačelnika Bijeljine ističe da će apsolutno poštovati onu, odnosno svaku odluku koju donese Gradska organizacija SNSD Bijeljine, a identičan odgovor je dao i Bojan Savić sekretar bijeljinskog SNSD, koji je rekao da će takođe apsolutno poštovati svaku odluku organa SNSD u Bijeljini.

Mjesni odbor SNSD Batković je jednoglasno predložio svoga predsjednika i direktora JU Veterinarski institut Republike Srpske “Dr Vaso Butozan“ Dragana Kneževića da izađe na crtu Ljubiši Petroviću, odnosno da bude kandidat SNSD za gradonačelnika Bijeljine.

-Poštujem stav mog Mjesnog odbora Batković i mnogo im hvala na predlogu, konačnu riječ o kandidatu za gradonačelnika Bijeljine daće Gradski odbor SNSD u Bijeljina i ta odluka će se maksimalno poštovati, rekao je za Dešavanja u Bijeljini Dragan Knežević.

Na kraju smo kontaktirali i Predsednika GrO SNSD u Bijeljini Miroslava Milovanovića  koji je izjavio da SNSD u ovom trenutku obavlja unutrašnje konsultacije sa svojim članstvom i aktivistima, te da nam ne može u ovom trenutku reći ko će biti kandidat SNSD za gradonačelnika Bijeljine jer to ni on još nezna ali zna kako kaže da će sigurno biti kvalitetan, visoko moralan i privržen Bijeljini i kao takav prihvatljiv građanima Bijeljine.

Krajem maja zvanični kandidat SNSD

Kako stvari stoje naš sagovornik tvrdi da će SNSD u Bijeljini sa imenom kandidata izaći krajem mjeseca maja a da će kandidat biti onaj ko bude imao najveću podršku unutar SNSD u Bijeljini.

Građani Bijeljine će u oktobru ove godine na Lokalnim izborima odlučiti kome će povjeriti ključeve Grada Bijeljina za naredne četiri godine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име