KALINIĆ: Vukanović igra po diktatu političkog Sarajeva

Datum:

Share post:

Bivši predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Dragan Kalinić rekao je danas da lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović igra po diktatu političkog Sarajeva.

Komentarišući Vukanovićevu apelaciju Ustavnom sudu Republike Srpske za smjenu Nenada Stevandića sa mjesta predsjednika Parlamenta Srpske, Kalinić je naveo da je ovo „novi Vukanovićev pucanj u prazno“.

Vukanović tvrdi da je na ključnim funkcijama u Republici Srpskoj previše Srba, te su zbog toga i podnijeli apelaciju Ustavnom sudu za smjenu Stevandića.

Kalinić ističe da je u pitanju lična lična osveta Vukanovića prema predsjedniku Narodne skupštine, koji ga, kako kaže, uspješno obuzdava u opozicionoj euforiji.

– Očigledno je da je ovo njegovo dušebrižništvo za nacionalnu ravnopravnost u Republici Srpskoj, mislim na ključne političke funkcije, instruisano i iz krugova polititičkog Sarajeva, a sve sa ciljem da se Republika Srpska nikada ne ostavi na miru. U ovom slučaju, on je preuzeo funkciju muslimanskog vazala i telala istovremeno – naglašava Kalinić.

On pita gdje je Vukanović do sada bio sa ovakvom inicijativom za koju, dodaje, tvrdi da je principijelna u pogledu Ustava Republike Srpske.

– Što to nije problematizovao u trenutku izbora Stevandića? On ne govori iz svoje glave, siguran sam – kaže Kalinić.

Kalinić je istakao da Stevandić dobro obavlja svoju funkciju i vjeruje da će ga NSRS i u ovoj situaciji podržati.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Godišnje bacimo 5.000 šlepera hrane

Prema podacima UN u BiH godišnje bude bačeno oko 400.000 tona hrane.  Kompanije koje se bave prodajom i...

U Bijeljini održano stručno predavanje za distrofičare (foto)

U okviru nedjelje borbe protiv distrofije, Regionalno udruženje distrofičara Bijeljina danas je u hotelu Drina održalo stručno predavanje...

Polaganjem vijenaca i cvijeća obilježena 31. godišnjica Druge semberske lake pješadijske brigade VRS (foto, video)

Na današnji dan, 1992. godine, formirana je Druga semberska brigada Vojske Republike Srpske kroz koju je prošlo 4.200...

ĐURĐEVIĆ: KMF „Radnik MD Shop“ je ponos Bijeljine (foto, video)

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević, danas je organizovao prijem za šampione BiH u futsalu KMF "Radnik MD...