Svake godine pred ljetnju sezonu mnogi ljudi uveliko prave planove i pripreme kako će provesti svoj dugo očekivani godišnji odmor. Osim destinacije na kojoj će ljetovati, smještaja i prevoza, jedna od najbitnijih stvari, pogotovo kod žena, jeste odabir odjeće koju će da ponese na putovanje.
 
Kako je u pitanju najtoplije godišnje doba, odabir ljetnjih stvari prije svega treba da koncipiran na praktičnosti što podrazumijeva da je odjeća prijatna, da vam odlično stoji, da prikriva nedostatke i mane, i da je nosiva.
 
Sigurno jedva čekate da trenutne probleme i vanredno stanje zamijenite uživanjem na plaži gdje će jedina stvar o kojoj ćete razmišljati biti – kako odabrati kupaći kostim. Ono što je možda i najbitnije od svega za jedno nezaboravno ljetovanje jeste idealan kupaći u kome ćete se osećati sjajno i koji će najbolje da istakne vašu figuru.
 
Prije svega, evo na šta prvo treba da obratite pažnju kada birate kupaći kostim.

Idealan kupaći kostim za vaš oblik tijela

Danas je izbor kupaćeg kostima toliko veliki da ispunjava i one najzahtjevnije kriterijume. Kakav dizajn želite? Koju boju? Da li ste tip za bikini ili za jednodijelni kupaći kostim? Da li želite da istaknete seksipil ili niste od onih koje vole da privlače pažnju na plažI?
 
Pored svih tih pitanja, trebalo bi da znate da oblik vašeg tijela igra najvažniju ulogu u odabiru idealnog kupaćeg kostima. Iako ste možda bili ubijeđeni da kupaći ne može da prikrije vaš višak kilograma ili male grudi, razmislite još jednom.
 
Zapamtite da vaša građa diktira model kupaćeg kostima koji vam najbolje pristaje.

Oblik pješčanog sata

Ono što karakteriše žensku građu u obliku pješčanog sata jesu tanak struk i naglašene grudi i bokovi. Zahvaljujući bujnim oblinama, ovakav oblik tijela je idealan za isticanje ženske figure sa retro modelima kao što je jednodijelni kupaći kostim koji je idealan za oblik pješčanog sata, a u poslednje vrijeme je i sve popularniji za ljetnje dane na plaži.


 
Ukoliko niste pristalica jednodijelnih kostima, najbolja varijanta jeste kupaći iz dva dijela, a da gornji dio bude u obliku trouglića, dok se donji vezuje na bokovima. Ukoliko imate veće grudi, savjetujemo vam da birate gornji dio korpama koje će dodatno da ih učvrste, tako da ne morate da brinete da li se nešto pomjerilo ili ne.

Oblik kruške

Tipična ženska građa koju mnogi nazivaju i „oblik kruške” je nalik na građu najvećih svjetskih zvijezda kao što su Dženifer Lopez i Bijonse. Oblik kruške podrazumijeva jače butine i šire bokove od ramena.
 
Za ovakvu građu je preporučljiv klasičan model kupaćeg iz dva dijela koji će vizuelno na najbolji mogući način da izniveliše nesrazmjerne bokove i ramena. Kako bi se ramena istakla idealno je da pronađete gornji dio kostima koji se vezuje oko vrata kako bi vam ramena djelovala veća.
 
Što se donjeg dijela kupaćeg tiče, najbolje je da pronađete onaj model koji će vizuelno da vam izduži noge. Retro donji dijelovi koji se navlače preko struka mogu da pomognu u tome.

Oblik pravougaonika

Oblik pravougaonika se drugačije naziva i „dječačka građa” zbog nedostatka oblina. Karakterišu je ramena i struk koje su u istoj ravni, što podsjeća na građu kod muškarca.
 
Iz tog razloga je veoma važno da naglasite dekolte sa gornjim dijelom kupaćeg koji se vezuje oko vrata, i da istaknete noge sa donjim dijelom koji će da ima neke dodatne ukrase na sebi kao što su resice, dodatni materijal za vezivanje na bokovima ili pojas kako bi vam vizuelno istakli struk.

Žene sa malim grudima

Ono što žene sa malim grudima najviše brine jeste da će lošim izborom kupaćeg još više naglasiti male grudi. Zato je odabir gornjeg dijela kupaćeg izuzetno važan u ovom slučaju.
 
Najvažnije je da izaberete dobar push up model, po mogućstvu ukrašen raznim detaljima kao što su karneri, nabori i cvjetići kako bi vam grudi vizuelno izgledale veće. Takođe razni animal printovi jarke boje dodatno pomažu da dekolte izgleda bujnije.

Žene sa velikim grudima

Žene sa velikim grudima bi trebalo da se fokusiraju na one modele koji su dodatno ojačani. Takve modele karakterišu čvrste korpe i deblje trake koje su postavljene ispod njih. Najbitnija je dobra potpora kod velikih grudi kako bi one izgledale odlično.
 
Ono što bi trebalo da izbjegavate jesu dodatni ukrasi na gornjem dijelu kupaćeg koje će bespotrebno da naglase ionako veliki dekolte, što može da djeluje neukusno. Takođe izbjegavajte nekvalitetne materijale bez obzira na to koliko lijepo ponekad djeluju,  kako ne bi naštetili vašoj koži tokom svakodnevnog nošenja na plaži.

Udobnost prije svega

Na kraju krajeva, ono što treba da vam bude najbitnije kod odabira kupaćeg kostima za ljeto 2020. jeste udobnost. Ništa vam ne vrijedi ni najljepši i najskuplji kupaći kostim ukoliko vas steže ili se u njemu ne osjećate prijatno i opušteno.
 
Birajte onaj kupaći kostim u kome možete nesmetano da provodite po čitav dan na suncu i u vodi, a samopouzdanje i dobra energija koju ćete emitovati na plaži će najbolje istaći vaš seksipil i ljepotu!
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 
 
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име