Kada stiže novi Mini?

Datum:

Share post:

Nova generacija Minija se očekuje tokom 2023. godine, ali prema izjavama Bernda Kerbera iz Minija, moguće je da će dizajn novog Minija biti potpuno drugačiji.

 

Moderni modeli Minija donose onaj poznati retro izgled i bez obzira koju generaciju modela Mini pogledate, odmah znate o čemu je reč.

Često se Mini upoređuje s Porscheom 911, jer su oba modela ikone svojih proizvođača i teško ih je puno promeniti, jer su kupci navikli na dizajnerske linije.

TESTNA REKLAMA

Međutim, Bernd Kerber, direktor u Miniju, najavljuje da će nasljednik trovratne verzije Minija biti predstavljen tokom 2023. godine i da će napraviti najveći korak napred u dizajnu u posljednjih 20 godina.

A da će to biti vrlo teško govore i izjave Olivera Heilmera, glavnog dizajnera, koji bi želio da bude oprezniji oko dizajna i da ne radi prevelike korake.

Prema dosadašnjim saznanjima novi Mini bi dimenzijama mogao da bude manji od aktuelne generacije, a nudiće se u nekoliko električnih verzija, ali u ponudi će i dalje ostati modeli s motorima s unutrašnjim sagorevanjem.

Uz novi Mini s 3 vrata, priprema se i novi Countryman, a kako bi u budućnosti mogli da izgledaju novi Mini modeli može se videti na modelu Vision Urbanaut EV Concept.

Naravno, s njega će se koristiti dizajnerski detalji, ali osnovne linije ili dizajnerski detalji će se sigurno koristiti u budućim modelima. Sada preostaje samo čekanje do prvih zvaničnih fotografija, pa da vidimo da li će nas Mini šokirati ili prijatno iznenaditi.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: b92.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

TRIVIĆ U BIJELJINI: Gradonačelnik Petrović se odlično nosi sa svim izazovima koji potiču iz domena politike (foto)

Pantelinskoj duhovnoj večeri u Bijeljini, prisustvovala i potpredsjednik PDP RS i kandidat za predsjednika RS Jelena Trivić koja...

BIJELJINA: Održano Pantelinsko duhovno veče (foto)

Večeras je u Bijeljini u Centru za kulturu "Semberija" održano Duhovno veče u sklopu Pantelinskih dana. Duhovnoj večeri...

BIJELJINA: Delegacija SPS na manifestaciji “Pantelinsko duhovno veče“

Delegacija SPS Bijeljina prisustvovala je večeras kulturnoj manifestaciji “Pantelinsko duhovno veče” u Bijeljini. Delegaciju bijenskog SPS su predvodili dr...

ŠAROVIĆ U BIJELJINI: Semberija ima veliki potencijal da bude najrazvijenija regija u BiH (foto)

Mirko Šarović, predsjednik SDS RS i kandidat za Srpskog člana Predsjedništva BiH na oktobarskim izborima, prisustvovao je večeras...