Kad Palma uzjaše kamilu, uz zvuk srpske himne VIDEO

Datum:

Share post:

Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma, s delegacijom tog grada, boravi u poseti Egiptu. Zvanicama priređen svečani doček, a Palma uzjahao kamilu.

Privredno-politička delegacija grada Jagodine sa predsednikom Jedinstvene Srbije na čelu, narodnim poslanikom i predsednikom Skupštine Grada Jagodine Draganom Markovićem Palmom boravi u radnoj poseti Egiptu i pobratinskom gradu Marsa Alamu.

Za Markovića i članove delegacije, domaćin, guverner oblasti Crvenog mora general Ahmed Abdulah je priredio doček, kako se navodi, kakav nije priređen za strane političare još od vremena SFRJ i Josipa Broza Tita – od crvenog tepiha na aerodromu, preko brojnih poseta privrednim i kulturnim obeležjima, preko sastanaka sa privrednicima iz Egipta.

Na sastanku kome su prisustvovali članovi delegacije iz Jagodine i privrednici Mars Alama, guverner Crvenog mora Ahmed Abdulah i predsednik Skupštine Grada Jagodina Dragan Marković Palma, Marković je, na predlog Ivice Dačića, zamolio da Egipat povuče priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije, mada je od domaćina dobijen odgovor da nigde u dokumentima ne stoji da je Egipat priznao Kosovo i Metohiju.

General Abdulah i Marković su se dogovorili da Jagodina dobije pet hektara zemlje pored mora tako da je pored Egejskog mora Jagodina izašla i na Crveno more. Jagodina će dati zauzvrat pet hektara Marsa Alamu u industrijskoj zoni za investitora iz Egipta koji će tu otvoriti fabriku i zaposliti radnike.

Marković je takođe predložio razmenu studenata, da oni iz Hurgade studiraju u Jagodini na jednom od jagodinskih fakulteta. “Hoćemo saradnju kakva je između naših država bila u vremena Titove Jugoslavije” rekao je Marković.

Uveče je za delegaciju Jagodine priređena večera u pustinji, gde su se domaćini potrudili da pokažu koliko im je važna poseta delegacije predvođena Draganom Markovićem Palmom. Ambijent je bio ukrašen zastavama Srbije i Egipta. Na predlog domaćina, Palma je tom prilikom uzjahao kamilu, uz zvuke srpske himne. Palma i čitava srpska delegacija bili su obučeni u tradicionalnu egipatsku nošnju, prenela je TV Prva.

Izvor: www.b92.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

AGRO SAVJET: Šta se radi s jagodama u rano proljeće

S obzirom na natprosječno visoke temperature, započeo je i razvoj vegetacije jagoda. U rano proljeće, nasad ovoga voća...

SERVISNE INFORMACIJE za 26. februar: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 3,00 KM PAPRIKA...

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođen je jedan dječak. Broj rođenih i upisanih...