Kad Palma uzjaše kamilu, uz zvuk srpske himne VIDEO

Datum:

Share post:

Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma, s delegacijom tog grada, boravi u poseti Egiptu. Zvanicama priređen svečani doček, a Palma uzjahao kamilu.

Privredno-politička delegacija grada Jagodine sa predsednikom Jedinstvene Srbije na čelu, narodnim poslanikom i predsednikom Skupštine Grada Jagodine Draganom Markovićem Palmom boravi u radnoj poseti Egiptu i pobratinskom gradu Marsa Alamu.

Za Markovića i članove delegacije, domaćin, guverner oblasti Crvenog mora general Ahmed Abdulah je priredio doček, kako se navodi, kakav nije priređen za strane političare još od vremena SFRJ i Josipa Broza Tita – od crvenog tepiha na aerodromu, preko brojnih poseta privrednim i kulturnim obeležjima, preko sastanaka sa privrednicima iz Egipta.

Na sastanku kome su prisustvovali članovi delegacije iz Jagodine i privrednici Mars Alama, guverner Crvenog mora Ahmed Abdulah i predsednik Skupštine Grada Jagodina Dragan Marković Palma, Marković je, na predlog Ivice Dačića, zamolio da Egipat povuče priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije, mada je od domaćina dobijen odgovor da nigde u dokumentima ne stoji da je Egipat priznao Kosovo i Metohiju.

TESTNA REKLAMA

General Abdulah i Marković su se dogovorili da Jagodina dobije pet hektara zemlje pored mora tako da je pored Egejskog mora Jagodina izašla i na Crveno more. Jagodina će dati zauzvrat pet hektara Marsa Alamu u industrijskoj zoni za investitora iz Egipta koji će tu otvoriti fabriku i zaposliti radnike.

Marković je takođe predložio razmenu studenata, da oni iz Hurgade studiraju u Jagodini na jednom od jagodinskih fakulteta. „Hoćemo saradnju kakva je između naših država bila u vremena Titove Jugoslavije“ rekao je Marković.

Uveče je za delegaciju Jagodine priređena večera u pustinji, gde su se domaćini potrudili da pokažu koliko im je važna poseta delegacije predvođena Draganom Markovićem Palmom. Ambijent je bio ukrašen zastavama Srbije i Egipta. Na predlog domaćina, Palma je tom prilikom uzjahao kamilu, uz zvuke srpske himne. Palma i čitava srpska delegacija bili su obučeni u tradicionalnu egipatsku nošnju, prenela je TV Prva.

Izvor: www.b92.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MALO SUTRA: Dodik o zabrani tri prsta – Mogli bi zabraniti i ljubljenje tri puta i da se krstimo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je besposlen mozak đavolje igralište i da u duhu te...

Usvojena SARAJEVSKA DEKLARACIJA koja osuđuje dizanje tri prsta NENADA NEŠIĆA

Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je danas usvojila deklaraciju kojom se najoštrije osuđuje dizanja tri prsta ispred zajedničkih institucija,...

DVOROVI: Učenici generacije kumovali na školskoj slavi! (foto)

JU OŠ "Dvorovi" u Dvorovima proslavila je školsku slavu Svetog Savu. Prigodnom programom prisjetili su se lika i djela...

SVETI SAVA SVEČANO OBILJEŽEN U ŠKOLAMA NA MAJEVICI (foto)

Školska slava Sveti Sava i ove godine tradicionalno je proslavljena u centralnim osnovnim školama i njihovim područnim odjeljenjima...