JZU Bolnica ’’Sveti Vračevi’’ Bijeljina čestitala Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara

Datum:

Share post:

-Svim medicinskim sestrama i tehničarima čestitamo njihov dan, te zahvaljujemo na znanju i trudu koji svakodnevno pružaju svojim pacijentima, navodi se u čestitci JZU Bolnica ’’Sveti Vračevi’’ Bijeljina.

KADA SPASIŠ JEDAN ŽIVOT, ONDA SI HEROJ

KADA SPASIŠ STOTINE ŽIVOTA, ONDA SI MEDICINSKA SESTRA

Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara obilježava se u cijelom svijetu svake godine 12. maja, na godišnjicu rođenja Florens Najtingejl, britanske medicinske sestre, začetnice modernog sestrinstva kao priznate profesije. Reforme i mjere u sanitetskoj službi i njezi ranjenika i bolesnika koje je Florens Najtingejl uspostavila prije više od jednog vijeka i danas se koriste.

Dodajte podnaslov – 4

Medicinske sestre imaju značajnu ulogu u medicinskom sektoru. Ključne su za pružanje kvalitetne zdravstvene njege i podizanja svijesti o važnosti prevencije bolesti.

Medicinske sestre su uvijek prvi kontakt koji pacijent ima sa zdravstvenim sistemom, a njihova uloga je nemjerljiva za zdravlje zajednice, stoga je važno investiranje u ovu struku kako bi se osigurala budućnost svih nas.

Uz stalnu edukaciju, napredovanje i poštovanje prema onima koji nam čuvaju život, sestrinski posao će se održati zauvijek.

-Svim medicinskim sestrama i tehničarima čestitamo njihov dan, te zahvaljujemo na znanju i trudu koji svakodnevno pružaju svojim pacijentima, navodi se u čestitci JZU Bolnica ’’Sveti Vračevi’’ Bijeljina.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SDS i PDP: Vlast može donositi odluke i bez opozicije

SNSD i koalicioni partneri imaju većinu i mogu donositi sve odluke bez opozicije, saopšteno je iz SDS-a. Iz SDS-a...

STEVANDIĆ: „Sutra konačna odluka o izborima, opozicija od početka radila sa Šmitom“

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da će konačna odluka o nastupu na lokalnim izborima...

DODIK: „Kukavički čin opozicije“

SNSD se odazvao pozivu na današnji sastanak, jer je zainteresovan za sudbinu Republike Srpske. Rekao je to lider SNSD...

Snažno nevrijeme pogodilo dijelove BiH

Snažno nevrijeme praćeno grmljavinom, jakim vjetrom i gradom pogodilo je okolinu Mrkonjić Grada, Kneževa, Bugojna i Viteza. Prema najavama,...