JU OŠ ,,Dvorovi“  učestvovala je na manifestaciji  pod nazivom  ,,Ćirilica piše srcem“ koju je organizovalo Zavičajno udruženje Srba ,,Korijeni“.

Cilj ove manifestacije je da kroz niz aktivnosti, radionica, predavanja probudi i podstakne na razmišljanje o našem pismu i većoj upotrebi srpskog jezika u našem svakodnevnom životu, kao i jačanje kulturnih veza Srba u regionu.  

„Ovo je bila sjajna prilika za upoznavanje, druženje i razmjenu iskustava.Učenici naše škole su se u Somboru  u Srpskoj čitaonici ,,Laza Kostić“ predstavili svojim pjesmama, recitacijama, besjedom, glumom i etno muzikom.

U Srpskoj čitaonici ,,Laza Kostić“ održana je radionica o upotrebi ćiriličnog pisma  i kaligrafiji. Prvo mjesto za dizajn proizvoda napisan ćirilicom osvojila je Kristina Ostojić, drugo mjesto Marko Nikolić i treće mjesto dijele Sandra Rađen i David Spasojević. 

Stručna komisija je pregledala, ocijenila i nagradila učenike za najljepšu i najuredniju đačku svesku napisanu ćirilicom. Prvo mjesto osvojila je učenica Sandra Rađen, drugo Katarina Stančić i treće Đurđina Žuža. Ovo je veliki uspjeh za našu školu, kao i sve zaposlene. Posebno bih istako i pohvalio rad  nastavnika srpskog jezika  Dragice Nikolić i Lidije Stević.

U programu je bila i posjeta Gradske skupštine u kojoj smo imali priliku vidjeti čuvenu sliku ,,Bitka kod Sente“ o kojoj nam je zanimljivo govorio kustos muzeja. Posjetili smo i najsjeverniji manastir Srbije , manastir Svetog Arhiđakona Stefana“. Poslije obilaska manastira smo posjetili Apatin gdje su nas srdačno dočekali predstavnici Gradske uprave  i pokazali nam znamenitosti i kulturne spomenike grada Apatina“, kaže Čedo Janković, direktor škole.

 Predsjednik  ZUS ,,Korijeni“ Mićo Trišić svim učenicima i nastavnicima dodijelio je blagodarnice za učešće u programu.

Anđelka Ljubojević, bibliotekar škole i jedan od koordinatora ovog programa zahvaljaju  se svima kiji su učestvovali u realizaciji ove manifestacije.

„Ovom prilikom se zahvaljujem organiizatorima ove manifestacije ZUS ,,Korijeni“ iz Sombora, suorganiizatorima gradu Apatinu sa Zavičajnim udruženjem Krajišnika ,,Nikola Tesla“,  ,, Udruženju građana ,,Plavi talas „ iz Apatina,  Gradu Bijeljina, Radmili Đokić, predsjedniku Književnog kluba,,Jovan Dučić“ Bijeljina, Savezu krajiških udruženja Srba iz Novog Sada na njihovoj ljubaznosti, srdačnom  dočeku , lijepom  smještaju i toploj domaćinskoj  atmosferi“.  

„Ovo putovanje je bilo zanimljivo, poučno  i inspirativno kako za nas zaposlene tako i za učenike. Bilo je ispunjeno različitim aktivnostima, posjetama i kulturnim sadržajima.  Ponosni smo na naše vrijedne i talentovane đake koji su na dostojanstven i lijep način predstavili školu i mjesto odakle dolaze“, zaključuje Jelica Zekić , pedagog škole.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име