JU Dječiji vrtić “Čika Jova Zmaj” obilježio Ekološku nedjelju raznim aktivnostima (foto)

Datum:

Share post:

JU Dječiji vrtić “Čika Jova Zmaj” i ove godine brojnim sadržajima od 1. do 5. aprila obilježava “Ekološku nedjelju”. U objektu “Radost” u kojem borave tri starije vrtićke grupe, već smo krenuli sa aktivnostima u ponedjeljak tako što smo prošetali gradskim parkom i dijelili ekološke poruke.

U utorak, starija vrtićka grupa “Kornjače” bili su na pošumljavanju sadnica u Suvom polju u saradnji sa Šumskim gazdinstvom “Majevica”. Svako dijete je zasadilo po jednu sadnicu. Starija vrtićka grupa “Čarolija” bila je u posjeti JU Poljoprivredna i medicinska škola, gde smo bili “Mali baštovani”. Djeca su sa našim dragim domaćinima obišla učionice, kabinete, pogon za proizvodnju peciva, ekonomiju koja je dio školskog kompleksa. Takođe smo posjetili stočarsku farmu na kojoj se uzgajaju goveda. Djeca su imala priliku da vide kako raste povrće u plastenicima i šta je sve potrebno da se biljka razvija i raste. Druženje je bilo interesantno te je kod djece podstaklo razvoj ljubavi prema prirodi i živim bićima. Naši drugari su u svim ponuđenim sadržajima uživali uz veliku radosti i uzbuđenja.

U srijedu smo sadili cvijeće u dvorištu vrtića. Aktivnostima sadnje cvijeća nastojali smo kod djece razviti ljubav prema prirodi ali i osjećaj odgovornosti i brige za biljke i očuvanje prirode.

U četvrtak smo imali “Ekološku učionicu”. Djeca-djeci približavaju pojam ekologije kroz recitacije, eko poruke i kratke dramatizacije, a za petak smo planirali sportski dan u dvorištu vrtića.

Trudimo se da od najranijeg uzrasta razvijamo kod djece svijest o ekologiji, očuvanju životne sredine i da oni kroz razne aktivnosti shvate šta je reciklaža, kako i na koji način možemo reciklirati otpad i kako sačuvati našu planetu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Dnevni horoskop za 23. maj

POVEZANE VIJESTI

Dnevni horoskop za 23. maj

OVAN Posao: Pokušajte da budete otvoreniji za nove ideje vaših kolega, previše ste konzervativni. Ljubav: Odnos zahteva komunikaciju, a vi ste je...

PET MAGAZIN: Zašto je važna kastracija i sterilizacija pasa i mačaka

Posljednjeg utorka u februaru u više od 70 zemalja obilježava se Svjetski dan sterilizacije i kastracije pasa i...

Šta će posjedovati Motorola Moto Razr 50 Ultra

Procurili su i hardverski detalji Motorola Razr 50 Ultra (ili Moto Razr+ 2024). Naravno, radi se o nasljedniku prošlogodišnjeg...

AGRO SAVJET: Trajno uklanjanje KROMPIROVIH ZLATICA – Jednostavan prirodni sastojak

Krompirova zlatica najveća je štetočina koja napada krompir, a poslije i paradajz i patlidžan. Javlja se svake godine i...