Jović: Uprkos pomacima, nismo zadovoljni

Datum:

Share post:

Lica sa invaliditetom treba posmatrati kao punopravne članove društva koji postižu značajne rezultate u umjetnosti, sportu i drugim oblastima života, rekao je Milorad Jović, sekretar Koalicije udruženja "Kolosi" iz Bijeljine koje okuplja 13 organizacija lica sa invaliditetom, te poručio da, uprkos pomacima, nisu ostvarena njihova prava prema konvenciji UN.

"Nismo zadovoljni jer nisu ispoštovani arhitektonska pristupačnost, pravo na zaposlenje, inkluzivno obrazovanje, pravo na društveni život, na bavljenje sportom i zato poručujemo da konačno treba da počne primjena konvencije UN", rekao je Jović novinarima u Bijeljini gdje je danas gradonačelnik Mićo Mićić organizovao prijem za ova udruženja povodom Međunarodnog dana lica sa invaliditetom.

Prema Jovićevim riječima, na lica sa invaliditetom treba početi gledati kao na osobe koje imaju i potrebe i prava, a ne kao na nekoga koga bi trebalo sažaljevati.

"Radimo u četiri segmenta – pristupačnost, podizanje svijesti, mladi i djeca, te žene sa invaliditetom. Želimo da što više mladih uključimo u rad udruženja, a da žene postanu ravnopravniji članovi društva", rekao je Jović.

TESTNA REKLAMA

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić poručio je da udruženja lica sa invaliditetom rade uspješnije nego druge slične organizacije.

On je rekao da grad godišnje izdvaja za ova udruženja oko 31.000 KM, uz još 30.000 KM za sportske klubove lica sa invaliditetom, ali i oko 15.000 KM za realizaciju određenih projekata.

Mićić je čestitao ljudima sa invaliditetom na hrabrosti zbog svega što rade i što pokazuju koliko su korisni članovi društva, bez obzira na hendikep koji imaju.

Izvor: bijeljina.org

 

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DNEVNI HOROSKOP za 2. februar

OVAN POSAO: Danas nije vaš dan. Pojačana nervoza. Ipak ćete uspeti da obavite neke osnovne stvari, za danas se...

RK BIJELJINA: Marko Jevtić u Španiji (foto)

Marko Jevtić koji je ponikao u RK Bijeljina, potpisao je za Španski klub Bidasoa Irun. Posle uspješne epizode u...

Predstavljeni Samsung Galaxy S23 telefoni, šta je sve novo

Južnokorejski Samsung je zvanično objavio svoju najnoviju seriju flegšip telefona, koja stiže sa određenim poboljšanjima. U okviru svoje Galaxy...

AGRO SAVJET: Kada je pravi trenutak za sjetvu rasada?

Iskusni povrtari dobro znaju kada za proizvodnju rasada koje povrće valja sijati jer su dosta zimskih dana utrošili...