Danas počinje redovna isplata prava na dodatak na djecu, prava na materinski dodatak, prava na pomoć za opremu novorođenčeta, prava na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete i prava na naknadu roditelju – njegovatelju ili njegovatelju.

„Nastojali smo da isplatu prava iz Zakona o dječjoj zaštiti za mjesec decembar, umjesto u januaru, isplatimo prije predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika, sa ciljem da obradujemo naše korisnike, kako bi što bezbrižnije i ljepše uživali u istim“, istakao je za ATV direktor Fonda za dječiju zaštitu Nedeljko Jović.

Veliku zahvalnost za pomoć, podršku i saradnju direktor Jović, ovim putem, upućuje resornom ministarstvu i Vladi Republike Srpske.

Podsjetio je i da su korisnicima u 2023. godini sva prava iz Zakona o dječjoj zaštiti redovno isplaćivana početkom mjeseca, za prethodni mjesec.

Decembarska isplata dodatka na djecu obuhvata 19.330 djece, odnosno 11.277 korisnika/roditelja, za prvo, drugo, treće i četvrto dijete, kao i za djecu vulnerabilnih kategorija. Za isplatu ovog prava obezbijeđeno je ukupno 2.825.069,00 KM.

Materinskim dodatkom za mjesec decembar obuhvaćeno je ukupno 4.079 majki/porodilja, a za isplatu ovog prava izdvojeno je 1.651.995,00 KM.

Sutra počinje i isplata prava na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete. Pravo na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete ostvarilo je 78 majki/porodilja, odnosno za 62 trećerođene i 19 četvrtorođene djece. Za isplatu ovog prava izdvojeno je 45.750,00 KM.

Za isplatu prava na pomoć za opremu novorođenčeta izdvojena je 221.000,00 KM za 430 porodilja/majki, odnosno 442 djece/novorođenčadi.

Isplatom za mjesec decembar za pravo na naknadu roditelju-njegovatelju ili njegovatelju izdvojeno je ukupno 353.920,00 KM za 545 roditelja/njegovatelja.

Obavještavaju se korisnici da se za ostvarivanje i preispitivanje uslova za ostvarivanje/nastavak korišćenja prava mogu obratiti poslovnicama JU Javnog fonda za dječiju zaštitu, u mjestima u kojima imaju prebivalište.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име