JOKIĆ (SPS): Visoke cijene najbolji prijatelj biznisa, a neprijatelj naroda

Datum:

Share post:

Jokić (SPS): Visoke cijene najbolji prijatelj biznisa, a neprijatelj naroda

Član Predsjedništva Socijalističke partije Srpske Ratko Jokić izjavio je da ova partija pozdravlja Odluku Vlade Srpske o ograničenju cijene hljeba, podsjetivši javnost da je SPS prva predlagala takvu mjeru, vođena interesom potrošača.

“Pozdravljamo odluku da maksimalna cijena hljeba bude 1,90 KM, ali na tome ne smijemo stati”, rekao je Jokić.

On navodi da tržišna privreda funkcioniše kada od nje svi imaju koristi – od primarnog proizvođača i radničke klase do preduzeća i trgovaca koji robu stavljaju na tržište, te kada svi, u skladu sa rizikom koji ulažu, na kraju dana ostvaruju prihode za proporcionalno pristojan život.

“Tržišna privreda nema potrebu za državnom regulacijom kad ostvaruje tu svrhu. Kada cijene osnovnih životnih namirnica postanu uvredljivo visoke onda država konkretnom akcijom mora da stane na put bogaćenju male grupe privilegovanih, koji se bogate na uštrb naroda. Tako su reagovale sve zemlje u regionu i EU, tako mora i Republika Srpska”, poručio je Jokić.

Jokić navodi da je Republika Srpska bogata plodnom zemljom, vrijednim radnicima i zemljoradnicima. Baš zbog toga iz SPS-a insistiraju da građani Srpske moraju imati pristupačne cijene osnovnih životnih namirnica.

“Visoke cijene vode građane u siromaštvo. Ako danas dozvolimo da ljudi plaćaju nerazumno visoke cijene za proizvode bez kojih se ne može, a isključivo radi bogaćenja nekolicine biznismena, stvorićemo opasnost da kapital počne da testira granice do kojih može ići”, rekao je danas Jokić.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ANA BRNABIĆ: Srbija će biti uz Srpsku dok je sveta i vjeka!

Važno je da se držimo zajedno i da smo u našem nacionalnom biću jedno, rekla je Ana Brnabić,...

DODIK: Ako rezolucija prođe u UN, nećemo poštovati to što se u njoj navodi

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da, ako najavljena sporna rezolucija o Srebrenici bude usvojena u Generalnoj...

BANJAC: Srpski narod podiže glas protiv namjere da ga proglase genocidnim!

Srpski narod neće dati svoju slobodu, institucije, imovinu i Republiku Srpsku, poručio je predsjednik Narodne partije Srpske Darko...

MILICA ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI: Srpska nije rezultat genocida nego odbrane od genocida

Milica Đurđević Stamenkovski, narodni poslanik u Skupštini Srbije, rekla je da Trg Krajine nije večeras samo glavni gradski...