JELENA TRIVIĆ: Neka Dodik naredi potrčku Nešiću da uhapsi Šmita

Datum:

Share post:

„Lažni predsjednik Milorad Dodik je, očigledno, potpuno nestabilan. U dugačkom naklapanju u vezi svog sudskog procesa, koji je sam sebi režirao i za njega napisao i scenario, pa se, potom, veoma uplašio, pokušava sada da nametne mene kao glavni problem svog sudskog problema, što je nonsens očekivan od Dodika“ – napisala je predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić.

Ona je podsjetila lažnog predsjednika da je prvo prihvatio nametnutu Šmitovu odluku o finansiranju opštih izbora, koje je, potom, pokrao.

„Zatim je, bez riječi, jer mu je to odgovaralo, prihvatio Šmitovu izjavu o “manjim nepravilnostima” na izborima, iako je riječ o najgrubljim falsifikatima i gaženju volje naroda koju je Dodika porazio“- kaže Trivićeva i dodaje:

„Potom je naredio da Šmit ne smije da uđe u Republiku Srpsku, a kada je Šmit, i pored Dodikove zabrane, nastavio sa dolascima u Republiku Srpsku, Dodik je “zaboravio” da, tokom Šmitovih boravaka u Republici Srpskoj, naredi Šmitovo hapšenje, kao što je obećao.“

Ona kaže da sada Dodik Šmita, preko svog, kako kaže, potrčka Nenada Nešića, naziva ilegalnim migrantom, zaboravljajući da naredi tom istom Nešiću, koji je, nažalost, ministar bezbjednosti BiH, da se ilegalni migranti, ako to jesu, moraju tretirati po zakonima i pravilima o ilegalnim migrantima.

„Dodik treba da se odluči da li je Šmit tu ili nije tu i da prestane sa manipulacijama da je Šmit tu kada Dodiku odgovara, a da nije tu kada mu ne
odgovara. Očitio mu sada ne odgovara zbog njegovog ličnog problema sa Sudom i Tužilaštvom BiH“ – kaže ona i dodaje:

„Dodik bi trebalo sam da se nosi sa svojim ličnim problemom, a ne da u njega uvlači cijelu Republiku Srpsku, navaljujući na narod svu pogubnost vlastitih politika. Svojim retrogradnim politikama i politikama izolacije nanio je nemjerljivu štetu Republici i njenom narodu, a ono što je paradoksalno – upravo on, Dodik, nema nikakav legitimitet da to radi – iako kao papagaj ponavlja da je predsjednik, on to nije, jer mu narod nije dao mandat.“

Ona kaže da se tako Dodik i sveti narodu i pokušava da ga gurne zauvijek u ponor, te ističe da je Dodik pored toga što je lažni predsjednik, on je isto tako i lažni patriota i lažni zaštitnik Srba.

„I na kraju da podsjetim zaboravnog Dodika: NJegov SNSD je izglasao i Zakon o Sudu BiH i Zakon o Tužilaštvu BiH u parlamentu BiH“- ističe Jelena Trivić.

Ona dodaje da mu nije smetalo da taj isti Sud 20 godina presuđuje brojne Srbe, problem je samo kada treba da sude njemu, a u tu situaciju sam se doveo, te poziva Dodika da „bude muško i prihvati posljedice vlastitih poteza“, i neka ne uvlači narod u svoje sulude političke igre.

„Što se mene tiče, odlično znam gdje je i ko je Dodik, kao što odlično znam i gdje su svi ostali akteri na političkoj sceni BiH i Republike Srpske, Dodikove naricaljke nad sopstvenom političkom sudbinom neće me ni u čemu pokolebati“ – zaključila je Jelena Trivić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Novogodišnji koncert Muzičke radionice ”Čarolija” iz Bijeljine (foto)

Saopštenje za javnost UG ’’Muzički umjetnici Semberije’’ prenosimo u cjelosti: 12. decembra 2023. godine održaće se Novogodišnji koncert Muzičke...

MILIČEVIĆ: Nedopustivo je izvršnoj vlasti dati opšti imunitet od krivičnog gonjenja

Apsolutno je nedopustivo izvršnoj vlasti dati opšti imunitet od krivičnog gonjenja jer to znači amnestiju od kriminala, korupcije...

AMBER ALERT pred PS BiH: U slučaju NESTANKA DJETETA slijedi mobilizacija cjelokupne javnosti

Bosna i Hercegovina još uvijek nema Amber alert sistem koji koriste brojne zemlje svijeta, pa i Srbija i...

Kunić na lovački način

Sastojci 1 kunić 50 ml ulja Za rasol 300 ml vinskog sirćeta 1 kašičica borovnica 1 kašičica klinčića 2...