JANJIĆ: Sport u Bijeljini ne smije da trpi zbog neznanja, nerada ili nekih drugih pobuda

Datum:

Share post:

Saopštenje Gorana Janjića odbornika i člana Savjeta za sport u Skupštini Grada Bijeljina a koje se odnosi na isplatu tranše, jer skoro mjesec dana nakon usvajanja budžeta Gradonačelnik ne upućuje inicijalni dokument u skupštinsku proceduru, prenosimo u cijelosti:

Ove nedjelje, nažalost, nemamo lijepu priču.

Dragi sportski prijatelji, februar je mjesec kad se mačke unervoze iz dobro znanih razloga, a i ljudi iz svijeta sporta nisu puno mirniji jer iščekuju sredstva iz Gradskog budžeta koja im pripadaju i koja su neophodna za „nesmetano“ funkcionisanje.

Nažalost, nervoza bi mogla da potraje, jer ove godine dobro kaskamo s formalnim uslovima za isplatu tranše, jer, evo skoro mjesec dana nakon usvajanja budžeta Gradonačelnik ne upućuje inicijalni dokument u skupštinsku proceduru.

Prošle godine nije postupio po Pravilniku, ove očigledno ne postupa nikako.

Inače, radi se o jednom dokumentu na par stranica koji se vrlo često i prepiše od prošle godine, a imajući u vidu da u nadležnom Odjeljenju rade odgovorni ljudi, upućeni u problematiku i potrebe sportskih klubova, mislim da razlog kašnjenja nije tehničke već suštinske prirode.

Ima li veze s nenamjenski potrošenih preko milion maraka u prvih mjesec i po na podobne pojedince, ne znam, ali sumnjam.

To bi značilo da se preko leđa sportskih klubova čuvaju fotelje od opoziva.

Ono što znam je da redovno funkcionisanje bilo koje oblasti, u ovom slučaju sporta, ne smiju da trpe zbog neznanja,nerada ili nekih drugih pobuda.

Neznanje i nerad ne smiju da se trpe, ali su manje zlo od umišljaja s lošom namjerom.

Pošaljite nam te procente u proceduru, pa da uradimo konačno nešto konkretno.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Pozorišna radionica za mlade Bijeljine

„Gluma ili san o strasti“ naziv je radionice za srednjoškolce i studente koju Centar za kulturu “Semberija” u...

ELEKTRO BIJELJINA: U nedjelju počinje remont čvornih trafo stanica

Saopštenje "Elektro Bijeljine" prenosimo u cjelosti: "Radnici „Elektro-Bijeljine“ će u nedelju 2. aprila 2023. godine, započeti aktivnosti na remontima...

Pokret za Bijeljinu podjelom sadnica voća i ruža najavio početak „Aprila mjeseca čistoće“ (foto, video)

Članovi i aktivisti Pokreta za Bijeljinu danas su, u susret „Aprilu mjesecu čistoće“, podijelili sadnice voća, vinove loze...

Razvojna agencija Grada Bijeljina organizovala Infodan – prezentacija Programa rada za 2023.godinu

Razvojna agencija Grada Bijeljina danas je organizovala Info dan, odnosno, prezentaciju Programa rada za 2023. godinu Razvojne agencije Grada...