FK „Radnik“ danas slavi titulu prvaka Republike Srpske i ulazak u Premijerligu BiH.

Direktor FK „Radnik“ Goran Janjić rekao je da su od Gradske uprave dobili podršku kakvu su i očekivali, odnosno da je izostala.

-Pa zadovoljni smo, generalno – ono što smo očekivali, to smo i dobili – to je u ovoj godini ništa. Znali smo kako stvari stoje i, hvala Bogu, pa smo se pripremili, neću reći ličnim kapacitetima, nego uz veliku podršku Vlade Republike Srpske i Kabineta predsjednika i onda i ličnim kapacitetima da se to sve nadogradi i da bi se izdržala ova polusezona. Stanje je, što se tiče finansiranja, generalno, sporta… to je tema koja je već, ne mogu reći deplasirana, ali aktuelna 3 do 4 mjeseca, pa smo negdje svi izgubili entuzijazam da pričamo o njoj. To je tema koja, nažalost, nije zatvorena, ali činjenica je da 2024. godina je donijela, zaista, ozbiljne sportske uspjehe Gradu Bijeljina, našim sportskim kolektivima, našim navijačima, simpatizerima, ljubiteljima sporta, da se ne ponavljamo ko je sve tu osvajao i kakve titule…, kaže direktor FK „Radnik“ Goran Janjić.

-Mi, kao fudbalski klub, smo se pridodali tom pobjedničkom vozu, ali, nažalost, evo, cijelu godinu nijedan sportski kolektiv nije dobio nijednu konvertibilnu marku i to već nije više pitanje funkcionisanja fudbalskog kluba „Radnik“, toga hoćemo li mi nešto izdržati ili nećemo, to je pitanje da li Bijeljini treba sport ili ne treba i to pitanje svakako nadilazi ovu konferenciju za štampu“, rekao je Janjić i istakao da ne želi previše da priča na tu temu i trenutku kada u fokusu treba da budu fudbaleri, stručni štab i titula koju su osvojili, nastavio je direktor FK „Radnik“ Goran Janjić.

-Kada se budemo pripremali za Premijer ligu, moramo definitivno definisati budžete na neki drugi način, ali Gradsku upravu ne treba tu ni pominjati, jer, zaista, već smo došli u fazu da, mogu reći, da ne očekujemo nikakvu podršku, iako bi ona morala da bude značajna, jer pitanje je kako će se opstajati, ali, na ovaj način kako je do sad funkcionisalo, kakvi se signali šalju, mislim da tu nema popravke, zaključio je Janjić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име