U okviru BiH nije bilo nikakvog dogovora oko rezolucije o Srebrenici i takva odluka morala je da potekne od Predsjedništva BiH, podseća predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dodajući da je bošnjačka strana na tome potajno radila.

„Ne samo da su potajno radili, nego su i ilegalno glasali, jer nije bilo stava o tome, a Lagumdžija je ipak glasao“, ističe Dodik u razgovoru za televiziju Hepi.

Dodik kaže da je BiH „vježbalište“ za Amerikance i da je u potpunosti podijelila društvo.

„Bošnjaci misle da je to dobro, ali ne možete da živite s nekim ako stalno ponavljate da su oni genocidni. Očigledno je da je ovim glasanjem prekršeno pravilo UN, jer je riječ o pitanju kojim treba da se bavi Savjet bezbjednosti, a ne Generalna skupština“, ističe predsjednik Republike Srpske.

Komentarišući rezultat tog glasanja on navodi da je 84 „za“ u odnosu na 109 zemalja „protiv“ i uzdržanih – minimum.

„Javnost treba da zna da se takva pitanja najčešće donose konsenzusom. U UN postoje četiri nivoa odlučivanja, tek na četvrtom tehničkom nivou je odlučivanje prostom većinom, a oni su rezoluciju stavili upravo na takvo glasanje“, ističe Dodik.

Rezolucija neće donijeti ništa samo će promijeniti odnos Republike Srpske prema BiH.

„Mi ćemo biti u organima BiH ali ćemo samo donositi odluke u našem interesu. A pošto tamo nema odluka u našem interesu, teško da ćemo donositi odluke“, kaže Dodik, podsjećajući da će Srpska do kraja mjeseca uputiti sporazum o razdruživanju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име