Ivana Sofrenić, mlada hemičarka iz Bijeljine, najomiljenija asistentkinja na katedri u Beogradu (video)

Datum:

Share post:

Ivana Sofrenić, doktor hemijskih nauka iz Bijeljine, ispunila je svoj cilj – radi ono što voli. Asistent je na Katedri za organsku hemiju Univerziteta u Beogradu i angažovana kao analitičar Centra za hemiju Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju, koji je od nacionalnog značaja za Srbiju. Planira još jedno doktorsko usavršavanje.

Od laboratorije Poljoprivredno-medicinske škole u Bijeljini do analitičara u akreditovanoj laboratoriji, Ivana je stigla zahvaljujući ogromnoj ljubavi, talentu i marljivom radu.

– U trenutku kada uđem u laboratoriju i kada mogu da radim neko istraživanje, kao da vrijeme stane. Nerijetko imam osjećaj da ne želim da se taj dan ikada završi, pogotovo ako istraživaa napreduju kako je planirano. To je za mene veoma uzbudljivo jer imam priliku svaki dano da se susretnem sa različitim stvarima i da naučim nešto novo – priča Ivana.

Ova hemičarka bavi se određivanjem strukture organskih jedinjenja primjenom spektroskopskih tehnika. U njihovoj laboratoriji određuje se, između ostalog, i hemijski sastav kamena u bubregu. U laboratoriji provede i po deset časova dnevno, a uživa podjednako i u radu sa studentima na Hemijskom fakultetu koji je, kaže, njena druga kuća.

TESTNA REKLAMA

– Prije dvije godine sam u anketi studentskog časopisa „Pozitron“, koji izdaje Hemijski fakultet, izabrana za najomiljeniju asistentkinju i to je možda i najznačajnije priznanje koje sam dobila jer pokazuje ocjenu mog rada i truda – kaže mlada hemičarka.

Angažovana je na više međunarodnih i domaćih projekata, a tokom doktorskih studija više puta bila je u inostranstvu, gdje se uvjerila da znanjem možemo parirati bilo kojoj zemlji.

Uvijek je zazirala od rutinskog posla, a u ovome koji je izabrala, ne nedostaje izazova, iskre iznenađenja i otkrivanja nečeg novog. Mladima poručuje da izbaru da rade ono što vole, jer samo tako mogu da daju sto odsto sebe i da se izbore za svoje mjesto.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Pred prepunom salom Centra za kulturu „Semberija“ održana Manifestacija inkluzivnog karaktera „Zajedno možemo sve. Baš sve!“ (foto)

Večeras je u Centru za kulturu Semberija pred prepunom salom organizovana manifestacija inkluzivnog karakterwa pod nazivom "Zajedno možemo...

Gradonačelnik Bijeljine posjetio preduzeće ’’Patriot’’ (foto)

Gradonačelnik Bijeljine posjetio je juče (petak, 02 decembar 2022.) preduzeće ’’Patriot’’ koje zapošljava ratne vojne invalide iz Odbrambeno-otadžbinskog...

NEŠIĆ, DNS: Vukanovićev poslanik nije glasao za kandidata PDP

Lider DNS-a Nenad Nešić komentarisao je glasanje u Narodnoj skupštini Republike Srpske za izbor delegata u Domu naroda...

U Beogradu promovisane knjige o stradanju djece u Srpskoj tokom rata

Monografija "Djeca žrtve rata" i knjiga "Šta su skrivile" autora Nikole Borkovića predstavljene su danas u beogradskom Centru...