ISTINA ILI NE: Masni Ugovori zemljacima, A GDJE SU DJECA FK ''Radnik'' u Ugovorima 45% – 55%?

Datum:

Share post:

Jedno od mnogih neispunjenih obećanja Mladena Krstajića, koje je dao prilikom dolaska u Radnik, jeste i unapređenje rada u omladinskom pogonu.

Nebriga o sopstvenoj omladinskoj  školi kulminirala je u prošloj sezoni ispadanjem juniorske ekipe iz premijerligaškog društva što je vješto sklonjeno od očiju fudbalske javnosti činjenicom da je Radnik drugi put igrao u kvalifikacijama Lige Evrope, iako je tu dospio administrativnim putem.

Samo DVA igrača?
Tokom petogodišnjeg mandata Krstajića i njegove desne ruke Tomića, iz juniorske u seniorsku ekipu prekomandovana su samo dva fudbalera.

 
Marko Despotović dobio je priliku na proljeće 2016. godine kod trenera Slavka Petrovića, ali kasnije na njega nisu računali Nebojša Milošević i Mladen Žižović, pa je  grijao klubu Radnika ili igrao na pozajmici u Tekstilcu iz Dervente i Podrinju iz Janje.

Stipendijski ugovor svojevremeno je potpisan i sa Draganom Živanovićem, međutim,samo jednom je sjedio na klupi za rezervne igrače na premijerligaškom meču Radnika.

Branioci lika i djela Mladena Krstajića reći će, omladinska škola nema osnovne uslove za rad, pa ne može ni da na adekvatan način obuči buduće prvotimce. Ali, dobro, kako onda Slaven iz Živinica ili FK Priluk „štancaju“ fudbalere za Radnik kao na tekućoj vrpci.

Da li to Slaven i Priluk imaju uslove za rad kao Barcelona ili Bajern, ili je defile „talenata“ iz ovih klubova isključivo rezultat „zemljačke veze“ pošto je doskorašnji direktor Radnika Nebojša Tomić „slučajno“ iz Živinica.

I ne samo da su imali čast da nose dres bijeljinskog premijerligaša, već su boravak u Bijeljini „nadogradili“ i pristojnim,moglo bi se reći čak i odličnim primanjima, s obzirom na njihove, fudbalske kvalitete.

Trenutno se u Radniku nalaze dva fudbalera koji su počeli karijeru u Živinicama.

Ugovori 45% – 55%
K.D. (ime  poznato redakciji) dobio je trogodišnji ugovor sa mjesečnom platom od 1.220 KM u prvoj, 1.420 KM u drugoj i 1.620 KM u trećoj godini ugovora. Kada se dodaju hranarina i stanarina on košta Radnik 21.840 KM godišnje, bez plaćenih doprinosa, osiguranja i ostalog što klub podmiruje. U slučaju odlaska u inostranstvo njemu pripada 45 % transfera od dijela koji ostaje Radniku, a klub se mora zadovoljiti sa 55 %.

Tu se radi o  novcu iz Ugovora kluba sa klubom, što u normalnim zemljama ISKLJUČIVO pripada klubu iz koga fudbaler odlazi!?

Sličan ugovor ima i F.G. (ime poznato redakciji) samo „malčice“ niži. Prve godine mjesečna plata je 1.100, druge 1.300, a treće 1.500 KM. U slučaju odlaska u inostranstvo, klub ga, po ugovoru, takođe „časti“ sa 45 % svog novca zaradjenog u eventualnom transferu.

DA LI JE TO USTVARI „ČAROBNA“ FORMULA PO KOJOJ SU, ODNOSNO DA LI SU OD RADNIKA UKRADENE STOTINE I STOTINE HILJADA MARAKA u transferima Samira Memiševića, Besima Šerbečića i Dine Beširovića?

Redakcija portala Dešavanja u Bijeljini nada se da će uskoro dobiti odgovor na ta pitanje???

Sve ugovore je u ime Radnika potpisivao NEBOJŠA TOMIĆ.

Da li u dogovoru sa Mladenom Krstajićem? 

Jedno je sigurno, odnosno sve ili velika većina je urađena BEZ znanja Upravnog odbora koji je, po Statutu kluba, jedini nadležan da sklapa i raskida ugovore sa fudbalerima!

Ali, vratimo se „talentima“ iz Živinica
Abdurahman Beširović trenutno nastupa za drugoligaša RS Mladost iz Gacka, Adnan Bajrektarević prestao je, nakon epizode u Podrinju iz Janje, da se profesionalno bavi fudbalom, Armel i Jasmin Berbić nastupaju za Slaven iz Živinica, pretposlednju ekipu na tabeli Prve lige FBiH, dok je Dino Mujkić konobar u jednom hotelu i amaterski se bavi fudbalom u FK „Priluk“.

 Na sve njih Radnik  je potrošio „brdo“ para, bez ikakve potrebe – i koristi.

Istina ili NE?

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...

SERVISNE INFORMACIJE za 19. april: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Danas, zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju...

VRIJEME DANAS umjereno oblačno uz moguće slabe padavine

Ujutru umereno oblačno uz sunčane periode i hladnije, u višim predelima slab mraz. Mjestimično uz riječne doline i...

USVOJEN Izborni zakon Republike Srpske

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je na Trinaestoj posebnoj sjednici Izborni zakon Republike Srpske. Za Izborni zakon glasao je...