Ispovijest majke pjevača Neše Leptira

Datum:

Share post:

Porodica pevača Nenada Radulovića, poznatijeg kao Neša Leptir, danas će obeležiti 29 godina od njegove smrti. Rođeni brat Željko, majka Boška i njihovi prijatelji okupiće se u 16 časova na Novom bežanijskom groblju.

Boška Radulović prisetila se svog starijeg sina, koji je humorom, harizmom i talentom za muziku osvajao srca širom bivše Jugoslavije.

– Svet je za nas nestao kad je on otišao. Nekako su se i njegovi prijatelji razišli. Mrkić mi je rekao da je Neša bio stub koji ih je okupljao oko sebe. Mi ćemo izaći oko četiri na grob, a u pet već pada mrak – kaže Boška.
Ona smatra da je Neša od svih članova porodice nju najviše voleo, iako ga je često i kritikovala.

– Govorio mi je da sam cicija. Dolazio bi kući često bez rukavice i šala koje sam mu kupila. Pomogao je uvek ljudima i nikad nije imao para. Željko je obećao da će zarađivati za obojicu. Grdila sam ga što nije pazio na sebe. Živeo je 300 na sat – priseća se majka, koja se danas zapita šta je bogu zgrešila da ode tako mlad.
Željko je teši i kaže da je Neša imao svoju misiju i da je sve radio kako treba.

TESTNA REKLAMA

Radulović je tragično preminuo u 31. godini 12. februara 1990. godine, a iza sebe je ostavio hitove "Nataša", "Jeleni umiru sami", "Grudi balkanske", "Vrati se" i "Srce od meda". Razboleo se iznenada. Imao je tumor u levom testisu koji lekari nisu otkrili na vreme i koji je metastazirao na pluća i mozak. Posle prve operacije izgubio je kosu, ali od nastupa nije odustajao. Nosio je šešir. Čuveno je njegovo gostovanje na koncertu Lepe Brene, na kom je u svom maniru imitirao Slobodana Miloševića, a publika je pala u trans.
– Jednom je pevao s gripom. Imao je temperaturu oko 40 i govorio je: "Ko sam ja da zeznem 1.800 ljudi". Na prvi koncert u Domu sindikata pozvao je ceo komšiluk – priseća se Boška.

Najponosnija je što pomagao ljudima koje i ne poznaje.
– Najviše je pazio na sirotinju. Dao bi im i poslednju paru. Kad dođe na Zeleni venac, kupovao bi ljubičice od žena koje prodaju cveće. Meni se tada duša cepala – objašnjava majka, a slično je bilo i s taksistima.
– Kad je imao, davao im je duplo, a kad nije imao, vozili su ga besplatno. Bila sam svedok te priče. On se samo taksijem i vozio.
Neverne bebe u Pančevu: Koncert posvećuju Neši Leptiru
 
Tradicionalni koncert na Dan zaljubljenih, koji već devet godina Neverne bebe sviraju u sali Centra za kulturu u Pančevu, biće posvećen Neši Leptiru. Publika će premijerno moći da čuje pesmu "Suze sa zvezda padaju", koja je poslednji tekst velikog autora. Neša je stihove napisao na lekarskom receptu pre 29 godina, neposredno pred smrt. Porodica ga je čuvala svih ovih godina, čekajući trenutak da poslednje reči umetnika koji je svojim duhom večitog dečaka, harizmom i neprolaznim pesmama ostavio neizbrisiv trag na muzičkom nebu nekadašnje države podeli sa svima koji će se na ovaj način prisetiti nekih lepših i sigurno srećnijih vremena, a koji su voleli Poslednju igru leptira. U spotu za pesmu s Bojanom Perićem se pojavljuje Nikola Radulović, Nešin bratanac i budući glumac.
 
Izvor: kurir.rs
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužju

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje među...

KMF Radnik Bijeljina ima još jednog reprezentativca

Da se u ekipi KMF Radnik MD Shop ozbiljno radi, to pokazuju rezultati u prethodne dvije sezone, ali...

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...

BIJELJINA: LISTA.BA te nagrađuje – osvoji iPhone 13 Max Pro, Televizor ili Tablet

www.Lista.ba  te NAGRAĐUJE SA: 1. iPhone 13 Max Pro, 2. Televizorom 40 inča Android, 3. Tabletom Lenovo 10 inča Ukoliko zeliš da...