„INTERAGRO 2023“ ove godine, uz pomoć sponzora, obezbjedio nagradni fond u iznosu od preko 25.000KM (video)

Datum:

Share post:

U Bijeljini se ove godine od 20. do 22. septembra organizuje 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova, ribolova i ekologije „INTERAGRO 2023“ na području Agrotržnog centra.

Poljoprivredni sajam u Bijeljini se svrstava u grupu najznačajnijih poljoprivrednih manifestacija u BiH, s obzirom da je opština Bijeljina najrazvijenije agrarno područje u Republici Srpskoj i da je Semberija poznata po razvijenoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Ratomir Draganić, direktor preduzeća AD „Grad“, rekao je da će Sajam biti organizovan na 2.500 kvadrata zatvorenog prostora i 4.500 kvadrata vanjskog izložbenog prostora.

„Do prije neki bilo je 4.000 kvadrata vanjskog prostora, međutim, veliko je interesovanje za Sajam, te smo zbog toga morali proširiti vanjski prostor za dodatnih 500 kvadrata. Prošle godine bilo je 126 izlagača, što je bio najveći broj izlagača od kako se organizuje Sajam, a ove godine očekujemo oko 200. Prošlogodišnji sajam posjetilo je oko 10.000 ljudi, a ove godine biće i preko 10.000“, rekao je Draganić.

On je istakao da se ove godine prijavio i veliki broj sponzora, te ovogodišnji nagradni fond iznosi preko 25.000KM.

„Potpisali smo ugovor sa generalnim sponzorom Sajma „Interagro“ , firma „Petrix Company“. Robna nagrada za posjetioce koji budu došli na sajam je autopilot marke TNS čija je vrijednost 14.040KM. Jedan od sponzora je i TRB Bratunac koji dodjeljuje dvije lovačke puške u vrijednosti oko 3.000KM, Simpex B dodjeljuje poljoprivrednu prskalicu od 400l čija je vrijednost 2.200KM, mljekara Dule, hotel Drina, Copy Trade, Elektro Bijeljina i još mnogo njih. Sve ukupno kad saberemo, nagradni fond iznosi preko 25.000KM“, kaže Draganić.

Izvlačenje nagrađenih planirano je za posljednji dan Sajma, u 14 časova.

Draganić je takođe istakao da ove godine neće biti izložba stoke, zbog epidemije afričke kuge svinja.

Kako kaže Draganić, svi izlagači koji su prošle godine imali štandove, prijavili su se i ove godine, s tim da su tražili duple kvadrature ove godine.

Pokrovitelj ovogodišnjeg Sajma je ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS i Grad Bijeljina, a partneri Sajma su Privredna komora RS i Privredna komora Vojvodine.

Zvanično otvaranje sajma 20. septembra u 11 časova.

U toku Sajma biće održane i prezentacije na temu poljoprivrede i agrara.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SELAK, SP: Kurtijev teror – izvor svih problema

Nakon jučerašnjih oružanih sukoba na sjeveru Kosova i Metohije, predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak izjavio je da...

SPC i vjernici danas slave svetog Avtomona

Sveti sveštenomučenik Avtomon živio je i širio hrišćanstvo u Italiji sve dok car Dioklecijan nije započeo veliki progon...

Izvršena provala u prostorije JKP „Gradsko groblje“ Bijeljina – Ukraden pazar od preko 4.000 KM (foto)

Saopštenje JKP "Gradsko groblje" prenosimo u cjelosti: "Dana 24.09.2023. godine, u nedjelju, između 15:00 časova i 07:00 časova 25.09.2023....

LUKIĆ: Situacija sa afričkom kugom svinja u Srpskoj povoljnija

Koordinator Resora za veterinarstvo u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Njegoslav Lukić rekao je da je situacija sa...