Instagram uvodi statuse za korisničke profile

Datum:

Share post:

Funkcija Notes za ažuriranje statusa biće istaknutija u aplikaciji Instagram.

Dosad su Notesi bili vidljivi samo iz inboxa Instagrama, no kratki update će uskoro biti vidljiv i direktno na korisničkim profilima. Ova promjena bi trebala povećati vidljivost funkcije i ponuditi ljudima novo mjesto za interakciju s prijateljima, odnosno s njihovim statusima.

Instagram je dodao reply funkciju u Notes još u decembru. Pored toga, aplikacija eksperimentiše i s „upitima“ za Notes, što će omogućiti korisnicima da dijele pitanja za svoje prijatelje kako bi im oni mogli odgovoriti u njihovim updateima, nešto slično kao što su kolaborativni „add yours“ šabloni za Stories.

Notes je sličan Storiesima po tome što će se ažuriranja zadržati 24 sata, biće vidljivi zajedničkim pratiocima, tako da nisu namijenjeni da se dijele šire kao tipični post ili story. Najnovije promjene su još jedan znak kako je Meta koristila ovu funkciju prvobitno uvedenu 2022. godine da ohrabri korisnike da češće objavljuju za manje grupe prijatelja.

Aplikacija dobija i novu funkciju izrezivanja, odnosno Cutouts, koja će omogućiti korisnicima da naprave naljepnice od objekata na njihovim fotografijama, nešto slično naljepnicama za iOS.

Na Instagramu se ove naljepnice mogu dijeliti putem Storiesa ili u Reelu. Cutoutsi se mogu praviti i korištenjem javnih postova drugih korisnika, što daje korisnicima novi način da remiksuju sadržaj. Na stranici Instagrama za pomoć se navodi da korisnici mogu onemogućiti ovu funkciju ukoliko ne žele da se njihov sadržaj ponovo koristi, prenosi RTCG.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: RTCG

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Njemačka osveta Srbima

POVEZANE VIJESTI

Njemačka osveta Srbima

21. juna 1940. godine u Kompjenjskoj šumi, najviši državni vrh Trećeg rajha predvođen Adolfom Hitlerom lično, sastaje se...

BIJELJINA: Zvijezda 09 u finalu Kupa “dr Milan Jelić“

Zvijezda 09 je u Foči ovjerila plasman u finale Kupa "dr Milan Jelić" gdje ih čeka dobojska Sloga,...

VIŠKOVIĆ: Glasanje za rezoluciju o genocidu u Srebrenici pokazuje sav apsurd i ironiju trenutne situacije

Glasanje za rezoluciju o genocidu u Srebrenici pokazuje sav apsurd i ironiju trenutne situacije u kojoj živimo, rekao...

MILIČEVIĆ: Usvajanje Rezolucije otvara nove jazove u BiH

Predsjednik SDS-a Milan Miličević ocijenio da glasanje u UN pokazuje da većina planete ipak misli svojom glavom i...