Imam u Novom Gradu dobija zastrašujuće prijetnje

Datum:

Share post:

Efendija Emir Nuhić, imam džemata Blagaj iz Novog Grada, kaže kako je prije desetak dana na Fejsbuk profilu džemata Blagaj stigla zastrašujuća poruka u kojoj je izvjesni Danel Rajković vrijeđao i psovao.

– Vrijeđao je Alaha, pisao je “Nož, žica, Srebrenica”. Nakon minut stigla je druga poruka u kojoj mi je pominjao kćerku i suprugu i da će ih silovati u džamiji, mene zavezati kao psa, na kraju zaklati i zapaliti – priča šokirani  efendija Nuhić i dodaje da je o svemu odmah obavijestio policiju i nadležne institucije u Islamskoj zajednici.

Istakao je kako je 5. marta stigla još jedna poruka u kojoj je kako kaže efendija Nuhić, Rajković pisao da sve muslimane treba zaklati i protjerati.

TESTNA REKLAMA

Foto: Avaz/RAS Srbija

– Govorio je “vi ste Turci, kud nije neka bolest kao što je HIV, da vas sve pobije”. I to sam prijavio policiji. Opet sam obavijestio i Rijaset IZ, a sinoć oko pola dvanaest stigla je treća poruka. U toj trećoj poruci pominjao je automat i da će pobiti muslimane . Traži samo načine, jer su oko njega sve četnici , da dođe do muslimana. I najavio je da će naći načina da ih sve pobije. To sam danas prijavio policiji – tvrdi efendija Nuhić i ne krije da ga je strah, piše Avaz.

Ističe kako to nije očekivao, jer je u džematu osam godina i nikad nije imao problema.

– Čak su mi se neki Srbi javljali, moje komšije i pitali me šta se događa, otkud prijetnje. Iskreno sam odgovorio da nemam pojma. Danas smo poslije podne namaza, imali mevlud u džamiji i svašta mi prolazi kroz glavu. Šta da pređe s riječi na djela, a ja nisam ništa uradio. Tako da sam bio primoran da prijavim policiji. Neka ga istraže i nadam se da će mu ući u kraj. Ja sam iz Bugojna. Ovdje je stigao moj brat i sestra. Porodica mi daje podršku – pojašnjava Nuhić.

Foto: Avaz/RAS Srbija

Takođe ističe kako je policija cijelu noć provela u blizini njegove kuće, jer je to zahtijevao. Uvjeren je da prijetnje nisu stigle s lažnog profila, kao i da prema nekim informacijama, Rajković studira u Beogradu. Kaže da je dodatno zabrinut zbog svih okolnih dešavanja.

– Azrin u Prijedoru, grafiti u Prijedoru, pa onda Novi Zeland, pa normalno je da je čovjek u strahu. Da je ne znam kome, nije u redu, a kamoli nekom imamu u RS – kaže efendija Nuhić u nadi da će se na ovom konačno stati.

U Policijskoj upravi Prijedor je potvrđeno da su prijetnje prijavljene i da se u saglasnosti sa Tužilaštvom radi na tačnom utvrđvanju identiteta prijavljene osobe.

Izvor: srpskainfo.com/avaz.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...

BIJELJINA: LISTA.BA te nagrađuje – osvoji iPhone 13 Max Pro, Televizor ili Tablet

www.Lista.ba  te NAGRAĐUJE SA: 1. iPhone 13 Max Pro, 2. Televizorom 40 inča Android, 3. Tabletom Lenovo 10 inča Ukoliko zeliš da...

21. “Zlatni kotlić Semberije“ u subotu u Banji Dvorovi

Turistička organizacija Grada Bijeljine i ove godine organizuje tradicionalnu manifestaciju „Zlatni kotlić Semberije“ koja se održava po 21....

BANJA DVOROVI: Ne bavimo se paušalnim ocjenama i procjenama

Na vanrednoj konferenciji za novinare gradonačelnik Ljubiša Petrović, najavio je pokretanje krivičnih prijava protiv službenika i odgovornih lica...