Identifikovane osobe koje su nasilno poskidale zastave Srpske u MZ Janja kod Bijeljine (foto)

Datum:

Share post:

Policija je identifikovala četiri lica koja su u bijeljinskom naselju Janja poskidala zastave Republike Srpske i grada Bijeljina postavljene povodom Dana Republike 9. januara i protiv njih će biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog krađe, potvrđeno je Srni u Policijskoj upravi Bijeljina.

Iz policije navode da je riječ o licima čiji su inicijali S.Š, M.A, A.K, i R.B, svi nastanjeni u Janji.

Srna saznaje da je jedan broj ukradenih zastava pronađen odbačen u kontejnere, šahtove i na druga mjesta.

Nasilno POSKIDANE srpske zastave u MZ Janja kod Bijeljine (foto)

Prema navodima iz policije, operativnim radom na terenu službenici Policijske stanice Janja došli su do saznanja da su ova lica izvršioci.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina koji je naložio da se protiv ovih lica dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krađa.

Policijskoj stanici Janja protekle noći u 1.00 čas prijavljeno da su otuđene zastave Srpske i grada Bijeljina sa bandera u Janji.

U toku noći 5/6 januar 2023. godine nepoznato lice ili više njih poskidalo je oko 100 srpskih zastava i zastava Grada Bijeljina u MZ Janja kod Bijeljine.

Srpske zastave i zastave Grada Bijeljina su poskidane u MZ Janja kod Bijeljine na potezu od Kork marketa do Srpske pravoslavne crkve u centru Janje.

„Ovo je izazvalo uznemirenost gradjana i usmjereno je da izazove medjunacionalnu netrpeljivost“ rekao je Radislav Borovčanin, predsjednik Mjesne zajednice Janja istakavši da je nasilno skinuto oko 100 zastava.

Srpske zastave i zastave Grada Bijeljina su postavljene na teritoriji Grada Bijeljina povodom 9 januara Dana Republike Srpske, samim tim i u MZ Janja na za to predviđena mjesta.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U nedjelju Radnik dočekuje Leotar, navijačka grupa slavi 24. rođendan (foto)

Saopštenje za javnost FK ’’Radnik’’ prenosimo u cjelosti: Nedjelja u 17.00č Radnik dočekuje Leotar, navijačka grupa slavi 24. rođendan Naš...

MILIČEVIĆ POTVRDIO: Američke (OFAC) sankcije ugasile račun SDS – naćemo rješenje

Jedini račun Srpske demokratske stranke preko kojeg je ova partija funkcionisala zbog sankcija je danas ugašen, čime je...

ZVANIČNO: Novi direktor “Elektro Bijeljine” Miograd Peranović (foto)

Na sjednici Nadzornog odbora koja je počela danas (petak, 29. mart 2024. godine) i koja je još u...

Juniori KMF ”Radnik MD Shop” pobjedama i stopama svojih starijih kolega

U 12. kolu Premijer futsal lige BiH, uzrast U-19, juniori KMF ’’Radnik MD Shop’’su gostovali u Brčkom, te...