Humanitarno – revijalna manifestacija „Tate igraju za djecu“, koju zajednički organizuju PU Dječiji vrtić „Dragan i Zoran“ i JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“, a pod pokroviteljstvom Grada Bijeljina, održaće se u četvrtak, 29. februara sa početkom u 19.00 sati u sali Gimnazije „Filip Višnjić“.

„Prije par mjeseci došli smo na ideju da napravimo jednu revijalnu utakmicu u kojoj će očevi iz jednog vrtića igrati protiv očeva iz drugog vrtića. Motiv je bio taj što su trenutno korisnici usluge naših vrtića proslavljeni futsaleri iz Bijeljine, članovi kluba KMF „Radnik“. Htjeli da ta utakmica dobije još više na značaju, a smatramo i da su vrtići „Čika Jova Zmaj“ i „Dragan i Zoran“ poput KMF „Radnika“ brendovi ovog grada i da treba zajedničkim snagama da radimo na promociji kako Grada Bijeljina, tako i promociji predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Ideju su prihvatile i druge institucije, prvenstveno Grad Bijeljina, kao i profesor Nebojša Mitrović sa Pedagoškog fakulteta, koji će u toku manifestacije, na svoj način, organizovati poligon spretnosti u kojem će učestovati mališani iz starijih vrtićih grupa naša dva vrtića. Nakon toga je ta utakmica, a nakon utakmice, siguran sam, da ćemo svi izaći pozitivnom raspoloženju, da ćemo svi zajedno biti ponosni na ovo što smo dogovorili i što smo organizovali“, rekao je direktor Vrtića „Dragan i Zoran“ Goran Gašić.

Humanitarno-revijalna manifestacija “Tate igraju za djecu” 29. februara u Bijeljini (foto)

Slaviša Vujanović, direktor Vrtića „Čika Jova Zmaj“ istakao je da je ovo odličan način da se unaprijedi i promoviše sport u predškolskom uzrastu.

„U manifestacija koja se zove „Tate igraju za djecu“, uključena su djeca predškolskog uzrasta. Biće organizovana školica sporta za tu djecu, a nakon toga će biti revijalna fudbalska utakmica između roditelja naša dva vrtića. Ova manifestacija ima humanitarni karakter i sva sredstva prikupljena od kupovine ulaznica biće dodijeljena Dnevnom centru za rad sa djecom sa poteškoćama u razvoju. Znači, naša je želja da i kroz rad u predškolskom sistemu obrazovanja na području Grada Bijeljina skrenemo pažnju javnosti na položaj djece sa poteškoćama u razvoju“, objasnio je Vujanović.

Kako kaže, ova manifestacija je organizovana i da se i na ovaj način da akcenat na porodicu i bitnost saradnje sa porodicom, jer, prema njegovim riječima, svaka predškolska ustanova ako hoće da radi kako treba, mora da ima dobru saradnju sa porodicom.

„Sadašnji društveni trenutak pun je izazova, počev od duboke društvene krize u celom okruženju, i na svim nivoima, pa do neophodnih promena i rešenja koja bi trebalo da ublaže, poprave i normalizuju ovo vreme. Vaspitno-obrazovna praksa, kao jedna od najvažnijih delatnosti u svakom društvu, javlja se dvojako: i kao objekat nad kojim se vrše određene promene i kao faktor koji upravo reguliše te promene, ostavljajući svakoj narednoj generaciji u nasleđe znanja, činjenice i informacije do kojih je prethodna došla. Jedan od ciljeva ovog događaja pored humanosti jeste svakako promocija zdravih porodičnih vrednosti, s obzirom da je porodica osnovna ćelija svakog društva. Svedoci smo da danas roditelji usled borbe za preživljavanje imaju sve manje vremena da se posvete deci, da imamo sve veći broj gojazne dece, dece sa deformitetima stopala, kičmenog stuba, sa govornim problemima, sve veću upotrebu digitalnih uređaja, društvenih mreža pa je naša obaveza da se dodatno mobilizujemo kako bi obrazovanje i porodične , humane vrednosti održali na optimalnom nivou, uključujući sve resurse, ne dopuštajući da se dostignute vrednosti, naruše ili umanje“, rekao je prof. dr Nebojša Mitrović, profesor Pedagoškog fakulteta u Bijeljini.

Manifestaciju je podržao, i glavni je pokrovitelj, Grad Bijeljina.

„Ova manifestacija za cilj ima promociju preškolskog obrazovanja i da svi imamo zajednički cilj – podizanje preškolskog obrazovanja na što veći nivo, a jedan od tih primjera je i ova manifestacija. Kao i sve ostale manifestacije koje smo podržali, tako ćemo humanitarnog karakter i onu manifestaciju i finansijskim podržati“, rekao je načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti po ovlaštenju Gradonačelnika Ljubiša Stanišić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име