HTJELI DRUGO DIJETE PA DOBILI ČETVORKE “Nismo mogli ni da sanjamo da će Vasilije dobiti još tri brata i sestricu”

Datum:

Share post:

Mladen (39) i Mira (29) Krstić iz Subotice postali su roditelji četvorki, jedne djevojčice i tri dječaka. Još u šoku zbog svega što se dešavalo prethodnih dana i mjeseci.

Mladen kaže za Blic da nije mogao ni da sanja da će njegov najstariji sin Vasilije (8) dobiti još tri brata i sestricu.

Bebe su rođene 13. novembra u 1.18 sati iza ponoći, a trenutno su u inkubatorima Instituta za neonatologiju u Beogradu i dobro napreduju.

Prva je svijet ugledala Melanija, zatim se rodio Dimitrije, potom Božidar, i četvrti Zaharije.

Dimitrije i Božidar su jednojajčani blizanci. Melanija je bila teška jedan kilogram, Dimitrije 1,1 kilogram, Božidar 860 grama, a Zaharije 870 grama. Zanimljivo je da je njihov najstariji brat Vasilije rođen 8. novembra 2010. godine.

– Planirali smo drugo dijete. Sedam godina smo pokušavali, ali nije nešto htjelo da nam se dogodi kako smo zamislili. Provjeravali smo, ali su nam rekli da nema nikakvih problema. Odlučili smo se za vantjelesnu. Vratili su tri ćelije i sve tri su se primile i mi smo u početku imali tri bebe, ali poslije dvije sedmice smo saznali da se jedna ćelija podijelila na jednojajčane blizance i tako smo tek poslije dobili četvorke. Bili smo svi u šoku – priča Mladen.

Pošto u Subotici nisu mogli više da vode Mirinu trudnoću, ljekari su im preporučili da nastave u Novom Sadu. Prešli su u kliniku “Genezis”, gdje su i uradili vantjelesnu oplodnju, a zatim su se prebacili u GAK “Narodni front”.

– Na kraju nas je preuzeo dr Dejan Filimonović u “Narodnom frontu” u Beogradu. Sa 21 nedjeljom Mira je završila na stacionarnom liječenju. Tamo je bila do 27. nedjelje, kada joj je pukao vodeljak i morali su da je operišu, da urade carski rez. Djeca su nama sada na intenzivnoj njezi na odjeljenju neonatologije. Pod stalnim su nadzorom ljekara. Zaista se bore za njih. Tamo će biti dok ne napune po dva kilograma. Naprjeduju, ali bilo je intervencija. Zahvaljujući stručnim ljekarima, oni su svi stabilno. Supruga se još oporavlja, pomalo je još slaba, ali nadamo se da će sve biti dobro – kaže Mladen.

Foto: Privatna arhiva

Mladen je zaposlen u “Kontinetalu”, a Mira u “Kalcedoniji”, ali presrećni otac kaže da će njegova žena nakon trudničkog najvjerovatnije biti zaposlena samo na podizanju djece.

– Tu su nam i bake. Mogu da nam pomognu. Vidjećemo kako ćemo. Trudićemo se svi da svi budu dobro. Imamo želju da se zahvalimo svim ljekarima koji su od početka bili uz nas. To su ljekari i osoblje Odjeljenja za visokorizične trudnoće, kao i dr Filimonović koji je porodio Miru, zatim svima na neonatologiji, ali i u novosadskom “Genezisu” – poručuje presrećni otac četvorki.

Roditelji četvorki mogu posjećivati djecu u Beogradu, ali mogu i telefonom u svakom trenutku da saznaju kako su im djeca.

– Idemo u Beograd često koliko možemo finansijski, ali smo u stalnom kontaktu sa ljekarima i osobljem. Vasilije je sestru i braću vidio samo na fotografijama, njemu nije dozvoljen ulazak u prostoriju gdje su bebe. Jako je srećan i uzbuđen, ali mislim da nije svjestan svega. U suštini nismo ni mi svjesni šta nam se sve dogodilo i tako će biti dok nam bebe ne dođu kući. Tek kada ih uzmem u ruke i kada budem čuo njihov plač moći ću zaista da osjetim ono što se zove sreća. Svjestan sam da neće biti lako, ali samo da budu svi dobro i da nam stignu kući – kaže Mladen.

Melanija, Dimitrije, Božidar i Zaharije prve su četvorke rođene u Srbiji poslije sedam godina. Prije njih rođene su četvorke u porodici Mihajlović u Surčinu. Dunja, Maša, Maja i Dušan Mihajlović ove godine pošli su u prvi razred osnovne škole.

(Blic)

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Na pragu nove građevinske sezone kvadrat stana mogao bi da bude skuplji i do 20 odsto

U Bijeljini u posljednje dvije godine nisu zabilježeni smanjena potražnja, niti pad cijena stanova. Naprotiv, rast cijena nekretnina...

Održana proširena sjednica GrO SNSD Bijeljina

Večeras je održana proširena sjednica GrO SNSD Bijeljina Kroz više diskusija u demokratskoj i pozitivnoj atmosferi, obrađeno je više...

KMF “Radnik MD Shop” u polufinalu Kupa BiH

KMF "Radnik MD Shop" u polufinalu Kupa BiH Izgleda da mostarska klima odgovara futsalerima iz Bijeljine. Večeras je KMF...

KABINET GRADONAČELNIKA: Bijeljinski fudbalski savez da izađe iz ofsajda! (foto)

Saopštenje za javnost Kabineta gradonačelnika Bijeljine prenosimo u cjelosti: Opštinski fudbalski savez (OFS) Bijeljina nastavlja sa kabadahijskim ponašanjem, igrajući...