Higijena i njega lica – savjeti i preporuke

Datum:

Share post:

Održavanje kontinuirane jutarnje i vječernje njege lica je, u savrjemenom svijetu gdje smo svakodnevno izloženi lošem vazduhu, velikom količinom stresa, a često se hranimo nezdravom hranom, veoma važna. Ovi faktori imaju veliki uticaj na izgled naše kože.
Postoji mnogo različitih tipova kože koji zahtjevaju različite načine njege, pa je zato veoma važno da se posavjetujete sa vašim kozmetologom prije nego što posegnete za preparatom za adekvatnu njegu lica.

Danas su u velikoj mjeri dostupni neprovereni informativni materijali kao što su različiti savjeti i instrukcije kada je riječ o ovoj temi. Njega lica je, zapravo, veoma laka kada koristite prirodne preparate za njegu, među kojima se dr Wolfin kozmetika naročito izdvaja po kvalitetu i visokoj efikasnosti. Istražili smo umesto vas i došli do nekoliko provjerenih savjeta koji će vam pomoći kako da na efikasan način obavljate njegu lica u skladu sa vašim tipom kože. Zato, saznajte do kojih savjeta smo došli u nastavku teksta.

Kvalitetna ishrana i san su ključevi zdrave kože
Prvi korak koji bi trebalo da primjenite, ukoliko želite da održavate zdrav izgled vaše kože je regulisanje ishrane.
Rafinisani šećeri, nezdrava i masna hrana, nedovoljno sna i stres na dnevnoj bazi, u velikoj mjeri utiču na najveći organ našeg tijela – kožu, tj. na razvijanje kožnih infekcija.  Na sreću, kada je ishrana u pitanju, postoji veliki broj alternativnih, zdravih opcija koja će zamjeniti sve nezdrave namirnice kao što su rafinisano ulje i šećeri, pružajući isti kvalitet ukusa.
Rafinisano suncokretovo ulje zamjenite organskim maslinovim uljem koje je bogato Omega 6 uljima, a unosom prirodnih i organskih dodataka u ishrani kao što su Superior spirulina i različite vrste čajeva, mogu pomoći da očistite vaš organizam od toksina za veoma kratko vrijeme.

Utvrdite tip vaše kože kroz samo par koraka

Pre nego što odlučite da pratite bilo koji program za održavanje njege lica, veoma je važno da znate vaš tip kože. Ukoliko ga ne znate, savjetujemo vam da se posavjetujete sa dermatologom, a u nastavku saznajte koji sve tipovi kože postoje i kako na najbolji način da brinete o njenom zdravlju.

Njega i održavanje higijene kod normalnog tipa kože

Normalan tip kože se odnosi na kožu koja je izbalansirana i nije problematična kao što je to slučaj sa drugim tipovima kože. Cilj održavanja ovog tipa kože je da ne narušimo upravo taj balans.  Ovaj tip je izbalansiran kada su pitanju hemijske i ph vrednosti, što znači koža nije ni previše suva ali ni previše masna. Takođe, ovaj tip kože nije previše ni osjetljiv i ne reaguje u velikoj mjeri na spoljašnje faktore.
Čistite vaše lice svakog jutra blagim proizvodima koji ne sadrže sulfate. Proizvodi za njegu lica koji ne sadrže sulfate ne isušuju vašu, a efikasno se bore protiv viška ulja i prljavštine koja se nakupila u porama tokom radnog dana.

Njega i održavanje higijene kod masnog tipa kože

Ukoliko je vaša T zona, odnosno zona koja obuvata vaš nos i obrve, masna i ima odsjaj na svijetlu, postoji velika mogućnost da vi imate masnu kožu. Ovaj tip kože odlikuju široke lojne žljezde koje rade većim intenzitetom nego što bi trebalo. Masna koža je najpodložnija stvaranju akni.
Proširene lojne žljezde prave velike probleme kada je u pitanju ovaj tip kože. Da biste uspješno održavali njegu vašeg lica ukoliko imate masnu kožu, važno je da nađete način kako da proizvode koje sadrže ulja u sebi svedete na minimum, ali i, u isto vreme, da održavate vašu kožu hidridranom.
Uložite vaš novac u proizvod za čišćenje lica, bez dodatnog ulja. Naročito obratite pažnju da preparati koje koristite ne sadrže sulfate, jer ovi proizvodi na najbolji način hidriraju kožu, a u sebi ne sadrže ulja.

Njega i održavanje higijene kod suvog tipa kože

Ukoliko se osjećate da vam je koža zategnuta i da često ima neprijatan svrab, naročito nakon kupanja, imate suv tip kože. Ovaj tip odlikuje ubrzano propadanje ćelija i stariji izgled nego što je zapravo slučaj.
Gomile hidratantnih kremi, iako nisu privlačne ljudima sa masnim tipom kože, su veoma preporučljive kada je u pitanju ovaj tip kože.
Kada birate proizvode za njegu lica, fokusirajte se na preparate koji ne prave pjenu i koji su veoma blagog sastava kako biste uspješno očistili vaše lice bez isušivanja i uništavanja hidratacije, koja je prava dragocenost za ljude sa ovakvim tipom kože.

Kombinovani tip kože

Ukoliko je vaša T zona masna, dok je ostatak vašeg lica, poput obraza, brade i čela suv, imate kombinovani tip kože. Ovaj tip kože se naziva kombinovani jer podrazumeva dva najučestalija problema kada je koža u pitanju jer, kombinovana  ima i suve i masne dijelove.

Osjetljiva koža

Ukoliko vaša koža lako reaguje na spoljne elemente i ukoliko je sklona iritacijama, naročito nakon što je bila izložena suncu, imate osjetljiv tip kože. Kod osjetljivog tipa kože, savjetujemo vam da se obratite dermatologu za precizne instrukcije kada je reč o njenom održavanju, budući da je on najosetljiviji i najpodložniji  oštećenjima.
Uz ova korisna saznanja, sigurno će vaša rutina njege lica biti efikasnija, a koža zahvalna na ovakvom tretmanu. Ne zaboravite da je odabir kvalitetne kozmetike ključan, ali da je praćenje tipa i stanja lica, te prilagođavanje rutine njege jednako važno.
Primenite ovu zdravu naviku u svoju svakodnevicu -uvek je pravo vreme za pozitivne promjene!

Dešavanja u Bijeljini
izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VUKOVIĆ: Očekujemo da na lokalnim izborima, zbog svih propalih zakona i zaključaka, SNSD bude kažnjen

Glavni odbor PDP je na danas održanoj sjednici u Bijeljini donio Odluku o izlasku na Lokalne izbore, Nenad...

Ministar Minić na otvaranju 91. Međunarodnog sajma poljoprivrede u Novom Sadu (foto)

Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu je otvoren danas. Ova manifestacija  ove godine okuplja više od 1.200 izlagača iz...

Srbija uputila snažan poziv svim zemljama svijeta da glasaju PROTIV REZOLUCIJE o Srebrenici

Republika Srbija uputila je snažan poziv svim državama članicama UN da glasaju protiv rezolucije o Srebrenici, koja već...

DODIK: “Odnosi Banjaluke i Sarajeva možda na najgorem nivou – sa Bećirovićem se ne može otvoriti dijalog“

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović iznosi laži na račun...