GRADSKI ŠTAB – za prvomajske praznike sačuvati disciplinu

Datum:

Share post:

Gradski štab za vanredne situacije apeluje na građane da i za prvomajske praznike izbjegavaju okupljanja, održavaju fizičku distancu u kontaktu sa drugima, uz obaveznu upotrebu zaštitnih sredstava – maski i rukavica, kako bi epidemiološka situacija u Bijeljini ostala stabilna kao i do sada.

Prema podacima JZU „Sveti vračevi“, bolnički karantin je prazan, u objektu stare hirurgije pod nadzorom je 18 lica, dok je u kućnoj izolaciji 10 osoba. Iz Instituta za javno zdravstvo RS očekuje se 35 rezultata, a do danas, 30. aprila, u ovoj zdravstvenoj ustanovi na virus korona testirane su 402 osobe.

 
Pristigli rezultati analize 24 uzorka iz Doma zdravlja Bijeljina negativni su na kovid-19. Prema podacima Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja, 324 lica nalaze se  pod stručnim nadzorom u samoizolaciji, 32 lica smješteno je u karantin pri OŠ „Vuk Karadžić“, dok se u Domu učenika nalazi jedna osoba pozitivna na virus korona, koja je stabilnog zdravstvenog stanja, bez tegoba. U karantinu na Rači trenutno se nalazi pet lica od kojih je jedno iz Bijeljine.

U protekla 24 časa granični prelaz Rača je prešlo 285 vozila, a Pavlovića most 58 vozila. Policijska uprava Bijeljina je izdala dva prekršajna naloga za lica koja su  prekršila zabranu kretanja u vrijeme policijskog časa.

Komunalna policija je izvršila kontrolu 36 lica u izolaciji, i sva lica su pronađena na adresi. Gradski zdravstveni inspektor je izdao šest rješenja o izolaciji, odnosno, do sada ukupno 200 rješenja.

Preduzeće AD „Vodovod i kanalizacija“ je u srijedu, 29. aprila, izvršilo dezinfekciju 31 stambene zgrade i predškolske ustanove „Dragan i Zoran“ Bijeljina, dok je „Eko zaštita“ DOO izvršila dezinfekciju platoa ispred karantina OŠ „Vuk Karadžić“.

Pored apela da poštuju propisane sanitarno-higijenske mjere, Gradski štab za vanredne situacije zahvalio je građanima na disciplini i strpljenju koje pokazuju tokom vanrednog stanja i na taj način doprinose bržoj pobjedi nad kovidom-19.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Sergej Barbarez novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Barbarez je naslijedio Savu Miloševića koji nije produžio ugovor nakon što selekcija BiH nije uspjela izboriti plasman na...

MARKOVIĆ, PDP: Plaćanjem doprinosa sankcionisanim licima doći će u problem i fondovi u Republici Srpskoj (video)

Slaviša Marković, poslanik PDP iz Bijeljine u NS RS uzeo je aktivno učešće na Trinaestoj posebnoj sjednici NS...

U Domu zdravlja Bijeljina održano predavanje o HPV vakcini (foto)

U susret Svjetskoj nedelji imunizacije u Domu zdravlja Bijeljina održano je predavanje o HPV vakcini. Naime, 18. aprila 2024....

HAG: Šešelju i saradnicima sude srpski sudovi

Hag doneo novu odluku o Šešelju MEHANIZAM u Hagu odlučio je da dozvoli da predsedniku SRS Vojislavu Šešelju i...