GRADSKI ŠTAB – za prvomajske praznike sačuvati disciplinu

Datum:

Share post:

Gradski štab za vanredne situacije apeluje na građane da i za prvomajske praznike izbjegavaju okupljanja, održavaju fizičku distancu u kontaktu sa drugima, uz obaveznu upotrebu zaštitnih sredstava – maski i rukavica, kako bi epidemiološka situacija u Bijeljini ostala stabilna kao i do sada.

Prema podacima JZU „Sveti vračevi“, bolnički karantin je prazan, u objektu stare hirurgije pod nadzorom je 18 lica, dok je u kućnoj izolaciji 10 osoba. Iz Instituta za javno zdravstvo RS očekuje se 35 rezultata, a do danas, 30. aprila, u ovoj zdravstvenoj ustanovi na virus korona testirane su 402 osobe.

 
Pristigli rezultati analize 24 uzorka iz Doma zdravlja Bijeljina negativni su na kovid-19. Prema podacima Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja, 324 lica nalaze se  pod stručnim nadzorom u samoizolaciji, 32 lica smješteno je u karantin pri OŠ „Vuk Karadžić“, dok se u Domu učenika nalazi jedna osoba pozitivna na virus korona, koja je stabilnog zdravstvenog stanja, bez tegoba. U karantinu na Rači trenutno se nalazi pet lica od kojih je jedno iz Bijeljine.

U protekla 24 časa granični prelaz Rača je prešlo 285 vozila, a Pavlovića most 58 vozila. Policijska uprava Bijeljina je izdala dva prekršajna naloga za lica koja su  prekršila zabranu kretanja u vrijeme policijskog časa.

Komunalna policija je izvršila kontrolu 36 lica u izolaciji, i sva lica su pronađena na adresi. Gradski zdravstveni inspektor je izdao šest rješenja o izolaciji, odnosno, do sada ukupno 200 rješenja.

Preduzeće AD „Vodovod i kanalizacija“ je u srijedu, 29. aprila, izvršilo dezinfekciju 31 stambene zgrade i predškolske ustanove „Dragan i Zoran“ Bijeljina, dok je „Eko zaštita“ DOO izvršila dezinfekciju platoa ispred karantina OŠ „Vuk Karadžić“.

Pored apela da poštuju propisane sanitarno-higijenske mjere, Gradski štab za vanredne situacije zahvalio je građanima na disciplini i strpljenju koje pokazuju tokom vanrednog stanja i na taj način doprinose bržoj pobjedi nad kovidom-19.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Na pragu nove građevinske sezone kvadrat stana mogao bi da bude skuplji i do 20 odsto

U Bijeljini u posljednje dvije godine nisu zabilježeni smanjena potražnja, niti pad cijena stanova. Naprotiv, rast cijena nekretnina...

Održana proširena sjednica GrO SNSD Bijeljina

Večeras je održana proširena sjednica GrO SNSD Bijeljina Kroz više diskusija u demokratskoj i pozitivnoj atmosferi, obrađeno je više...

KMF “Radnik MD Shop” u polufinalu Kupa BiH

KMF "Radnik MD Shop" u polufinalu Kupa BiH Izgleda da mostarska klima odgovara futsalerima iz Bijeljine. Večeras je KMF...

KABINET GRADONAČELNIKA: Bijeljinski fudbalski savez da izađe iz ofsajda! (foto)

Saopštenje za javnost Kabineta gradonačelnika Bijeljine prenosimo u cjelosti: Opštinski fudbalski savez (OFS) Bijeljina nastavlja sa kabadahijskim ponašanjem, igrajući...