Gradonačelnik Petrović u posjeti MZ Sokolski dom

Datum:

Share post:

FB status Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića o posjeti MZ Sokolski dom prenosimo u cjelosti:

“Ovo je bila jedna lijepa posjeta i zahvalan sam svima na prisustvu i konstruktivnom učešću u diskusiji. Predsjednik mjesne zajednice Jovica Davidović je bio vrlo fer i korektan, iskreno očekujem da se ovdje u mjesnoj zajednici Sokolski dom može ostvariti dobra saradnja koja će dati konkretne rezultate. 

O čemu smo pričali i šta smo dogovorili: 

1. Ulica Majke Jevrosime-  U toku je javna nabavka, uskoro očekujemo početak radova na uređenju ulice Majke Jevrosime i ti radovi će biti samo početak  uljepšavanja cijelog naselja „Bukreš“. Veliki doprinos ovom projektu dao je Savjet Mjesne zajednice „Sokolski dom“, koji u njemu učestvuje zajedno sa Gradskom upravom i Razvojnom agencijom Ujedinjenih nacija (UNDP). Grad će ovaj projekat finansirati sa učešćem od 70%, dok će UNDP snositi 30% troškova. Očekivani završetak radova je do kraja ove godine . 

2. Trotoar u poprečnom dijelu ulice Knez Ivo od Semberije- Građani i Savjet ove Mjesne zajednice već 5 godina zahtjevaju da se izgradi ovaj trotoar ali nisu naišli na razumijevanje do sada. Gradsko Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove već radi na tome i imaćemo trotoar do 30.09.ove godine.

3. Problem bezbjednosti saobraćaja u ulicama Sofke Nikolić, Roze Papo i Tiršovoj- Direkcija za razvoj i izgradnju Grada Bijeljina pristupiće izradi projekta za izmjenu režima saobraćaja (uvođenja jednog smjera saobraćaja) u ovim ulicama, a nakon toga, u skladu sa projektom i napravljenom finansijskom konstrukcijom možemo izaći sa okvirnim rokovima i mogućnostima. Ideja je da se postave novi saobraćajni znaci o smjeru kretanja vozila i dozvoljenoj brzini, a, ukoliko se ukaže potreba, i „ležeći policajaci”.

4. Zemljište koje je u vlasništvu Grada u ulici Sergeja Jesenjina- Direkcija za razvoj i izgradnju Grada Bijeljina pristupiće ove godine izradi projekta za  uređenje zelene površine i parkinga na ovom zemljištu, projekat će obuhvatiti i proširenje suženog dijela ove ulice. Očekujemo da će projektna dokumentacija i javna nabavka ovih radova biti završena sljedeće godine a realno je očekivati završetak radova tokom 2024.godine

5. Postavićemo dva stuba ulične rasvjete kod budućih pješačkih prelaza, koji će se nalaziti na početku ulice Kneza Ive od Semberije, između Sokolskog doma i stanice PU Bijeljina. Bezbjednost građana, a posebno djece koja zbog blizine OŠ najčešće prelaze ulicu na ovom potezu, je jedan od prioriteta našeg rada i biće urađeno ove godine

6. Naložićemo izvođaču radova da češće kosi putni pojas u ulici Kneza Ive od Semberije, na ulazu u Bijeljinu.

7. Biće riješen problem javne rasvjete u ulici Majke Jevrosime. Postavićemo nove stubove javne rasvjete, a zamijenićemo postojeće ukoliko su dotrajali.

8. Pokušaćemo da riješimo problem imovinsko-pravnih odnosa vezanih za parcele u ulici Majke Jevrosime, jer nerješena pitanja onemogućavaju asfaltiranje dijela ove ulice. Nisam siguran kako će se odvijati riješavanje ove problematike, ništa ne obećavam, daćemo sve od sebe! 

9. Obavijestili smo građane da planiramo da u ovoj Mjesnoj zajednici izgradimo novi park za sve građane Bijeljine, na površini od 14.000 kvadratnih metara. Izrada ovog parka biće sljedeće godine, naći će se u nacrtu budžeta, ako amandmanima ova stavka bude skinuta,  dozvoljenim realokacijama ćemo vratiti novac za ovu budžetsku stavku a ovdje očekujem i strane donacije. 

10. Kancelarija ove MZ u Sokolskom domu će biti otvorena odmah nakon dobijanja upotrebne dozvole ovog objekta. Nažalost, sudski postupak, koji se vodi zbog potencijalnih zloupotreba prilikom renoviranja Sokolskog doma, onemogućava nam započinjanje procesa dobijanja dozvole. Čim sudski postupak bude završen i radovi predviđeni glavnim projektom budu izvedeni, daćemo upotrebnu dozvolu za ovaj objekat i vratićemo kancelarije MZ u Sokolski dom.

11. Komunalna policija će, u skladu sa svojim ovlaštenjima, beskompromisno sankcionisati održavanje događaja sa glasnom muzikom noću i na otvorenom prostoru, za koje ne postoji dozvola nadležnih i koji remete mir građana MZ „Sokolski dom“. Takođe, „Bir fest“ više neće biti održavan na parkingu ispred Sabornog hrama jer ta lokacija nije adekvatna zbog uznemiravanja građana u okolnim stambenim objektima, a, takođe, nije primjereno, niti pristojno, da muzičke festivale održavamo ispred naše saborne bogomolje.

12. Gradska uprava će sadnjom dodatnih sadnica drveća, ozeleniti i uljepšati ulicu Kneza Ive od Semberije.

13. Razumijem i žao mi je zbog problema ljudi u ulici Sofke Nikolić jer im život otežava izgradnja stambene zgrade, i potencijalno još zgrada, koje nikako nisu adekvatne za tako usku ulicu i porodično naselje. Nažalost, ne mogu vam pomoći jer je Skupština Grada Bijeljina u martu 2019. godine usvojila regulacioni plan koji takvu situaciju omogućava.

14. Grad će izraziti interesovanje da kupi parcelu u ulici Kneza Ive od Semberije od Auto-moto saveza Republike Srpske i da od ovog neurednog „groblja pneumatika“ napravi parkić, koji će uljepšati naselje i služiti svim građanima. Prva stavka je da otkupimo parcelu, pa ide projekat pa tek onda izgradnja parkića. Ovo je na dugačkom štapu i to otvoreno priznajem. 

Hvala svima još jednom, živi i zdravi mi bili!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjabijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođen je jedan dječak Broj rođenih i upisanih...

SERVISNE INFORMACIJE za 28. mart: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...

VRIJEME DANAS umjereno oblačno uz jak vjetar

Noćas prolazna jača kiša kod će se premeštati od zapada ka istoku. Padavine prestaju do jutra, i sutra...