Gradonačelnik Petrović potpisao ugovore o stipendiranju za 218 bijeljinskih studenata (foto,video)

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović potpisao je danas ugovore o stipendiranju sa dosada rekordnih 218 studenata. Zajedno sa ovim stipendijama, grad Bijeljina ukupno stipendira 364 studenta i učenika.

Ugovori o stipendijama su potpisani sa 201 studentom deficitarnih zanimanja, te ugovori o jednokratnim nagradama sa 17 studenata sa izvanrednim prosjekom na smjerovima koji nisu deficitarni. Vrijednost stipendija je u rasponu od 275 KM do 325 KM.

“Do sada nismo imali priliku da grad podržava mlade, a ova stipendija će da pomogne kako nama tako i našim roditeljima, pogotovo što većina studenata studita izvan Bijeljine. Željela bih da se vratim u Bijeljinu kada bi ovdje postojale mogućnosti za zaposlenje”, rekla je Ivona Ivković koja studira na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Mladen Josipović takođe studira u Novom Sadu, na Medicinskom fakultetu. On kaže da će mu stipendija izuzetno značiti i kao finansijska podrška, ali i kao podrška u smislu prepoznavanja truda i rada mladih ljudi.

“Zaista zahvalnost gradskoj upravi što je odlučila da se podrži ovoliki broj studenata. Činjenica da se ulaže u mlade talente u buduće akademske građane neizmjerno znači nama, ali svakako doprinosi Bijeljini i Republici Srpskoj”, kaže Aleksandra Filipić, student tehničkih nauka u Novom Sadu.

Nikolina Nikolić se odlučila da ostane u Bijeljini. Ona je student grafičkog dizajna, a prilikom uručenja stipendije poručila je da želi da ostane u Bijeljini nakon završetka studija ukoliko bude imala šansu za zaposlenje.

Iste želje su i za Miloša Markovića koji je student tehničkih nauka u Novom Sadu.

“Velika zahvalnost za izdvojena sredstva za prodršku mladima, studentima ovog grada”, poručio je on.  

Iz gradskog budžeta je za ovu namjenu izdvojeno 1.100.000 KM. Po visini stipendije ispred Bijeljine jedino je grad Zagreb, ponosno ističe gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

“Iza nas su po visini stipendije ostali čak i Beograd, Podgorica, Sarajevo, Banjaluka. Obrazovanje je izuzetno važno za jednu lokalnu zajednicu, a ulaganje u studente nema alternativu. Od 2020. godine do danas smo četiri puta puta uvećali sretstva za finansijsku podršku studentima i učenicima osnovnih i srednjih škola”, rekao je Petrović prilikom potpisivanja ugovora sa studentima.

On je najavio dalje ulaganja u obrazovanje mladih.

Grad ukupno finanskijski pomaže obrazovanje 364 mlada Bijeljinca. Uz 201 novog studenata koji su potpisali ugovore, sredstva se izdvajaju za 52 studenta koja su ugovore potpisala ranijih godina, 47 učenika generacija osnovnih škola, 19 učenika generacija srednjih škola, te 45 učenika sa poteškoćama u razvoju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DOM ZDRAVLJA BIJELJINA: Predavanje na temu “Metode četkanja zuba”

Glavna sestra Službe preventivne, dječije i opšte stomatologije, Jelka Marković održala je zdravstvenim radnicima svih službi Doma zdravlja...

Uspješno završena akcija ”UZMI TAG, PROĐI BRŽE” – U sistemu više od 8.000 novih korisnika

Popust od 60 odsto na redovnu cijenu TAG-a izazvao veliko interesovanje građana, koji su od 25. decembra prošle...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Prvi mart nije praznik i dan za proslavu, već dan žalosti

Post Aleksandra Đurđevića predsjednika Skupštne Grada Bijeljina a povodom ubistva srpskog svata na današnji dam 1. marta 1992...

Cvijanović i Dodik razgovarali sa Orbanom i Sijartom (foto,video)

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarali su danas u Antaliji sa...